avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Care este procedura legala?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Care este procedura legala?

Buna ziua!
Este vorba despre un cadru didactic - invatatoare -, pensionara.
Forma de plata este "plata cu ora".
Acum doua zile a aflat de la secretariatul scolii, ca trebuie sa restituie institutiei suma aproximativa de 2.000 lei. Motivul fiind acela ca nu i s-a oprit impozitul salarial pentru perioada de 18 luni. I s-a dat de inteles ca ar fi principala vinovata in acest caz, deoarece trebuia sa anunte acest lucru.
Nu a primit nicio decizie de informare (scris) in acest sens, nimic.
Invatatoare - pensionara, avand contract individual de munca - plata cu ora.
Care este procedura legala? Cine este de vina?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 15:15, 23 Ianuarie 2014
Buna ziua. Din cunostintele de dreptul muncii pe care le am, eu cred ca impozitele pentru salarii se platesc de catre angajator, fiindca angajatului i se da salariul net, deci nu brut. Din salariul brut, angajatorul scade toate impozitele si contributiile, iar ce ramane se plateste (net) lucratorului. Oricum, chiar daca s-a facut o greseala, angajatorul are dreptul sa solicite banii platiti in plus inapoi in temeiul platii nedatorate. Dar sa calculati atenta drepturile salariale pentru a constata daca intradevar lucratorul a primit bani in plus sau nu.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna anual; retinere co efectuat in plus alina.simo alina.simo buna ziua, CCM la nivel de unitate prevede 21 zile de CO anual. angajatul si le planifica, conform legii. si ca se acorda pentru perioada lucrata. este ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna bulacumaria bulacumaria In luna februarie 2009 am luat banii pentru concediul de odihna pe anul 2009.In luna mai mi s-a desfacut contractul de munca pentru abatere ... (vezi toată discuția)
Drepturi incasate necuvenit criss_tina criss_tina Sunt directorul unei scoli si la un control al statelor de plata am constat ca secretara s-a incadrat cu un salar mai mare din luna octombrie fara a avea o ... (vezi toată discuția)