avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Infiintare PFA / platitor sau nu de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Infiintare PFA / platitor sau nu de TVA?

Buna, as dori sa imi infiintez un PFA pentru a lucra in consultanta pentru o companie din Franta.
Am inteles ca as putea sa infiintez PFA-ul ca neplatitor de TVA in cazul in care nu depasesc un prag (salariul meu pe un an ar fi de aproximativ 18000 euro).
Vreau sa stiu daca este posibil sa nu platesc TVA pentru facturile pe care le voi emite in vederea primirii salariului.
Cel mai recent răspuns: PFA SANDU ADRIANA , Consultant managementul calitatii 06:32, 24 Ianuarie 2014
Pragul de trecere de la neplatitor de TVA, la platitor de TVA este de 65.000 EURO (cursul euro calculat la data aderarii Romaniei la UE - 3,3817), adica 65000 x 3,3817 = 219810,5 lei. Daca nu depasiti acest prag, in decursul unui an, sunteti neplatitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva - cum gestionez tva-ul platit la furnizori? alllinutza2002 alllinutza2002 Buna ziua, Tocmai am inceput sa folosesc firma pe care o deschisesem acum 2 ani, ca si activitate - magazin online cu accesorii pentru ... (vezi toată discuția)
Plafon scutire tva Christian31 Christian31 buna ziua, probabil e o intrebare mai aiurea, sunt un pfa si as dori sa stiu daca se va reveni la vechiul plafon de scutire tva adica 35 mii euro, eu ca si ... (vezi toată discuția)
Pfa barem neplatitor tva missbeauty missbeauty Baremul veniturilor pentru PFA neplatitor de TVA este 35000€. Dacă o PFA desfășoară două activități diferite, pe doua CAEN- uri diferite ... (vezi toată discuția)