Buna ziua, revin pe un subiect pe care l-am ridicat si anterior.
Sint membru al uniunii compozitorilor, care are obligatia conform legii sa gestioneze si sa colecteze drepturi de autor pentru un numar de opere ce imi apartin.
Toate demersurile mele fata de ei pentru a ii determina sa imi dea un act care sa ateste o suspendare sau incetare a acestei surse de venit pe perioada CCC nu au avut nici un rezultat, iar eu trebuie sa depun urgent dosarul pt indemnizatie. Concret, am depus un contract de cesiune de drepturi de autor, pe care insa nu binevoiesc sa il inregistreze si sa il considere opozabil.
Citind OUG 111/2010 mi-a sarit in ochi Art 16 alin 3, care se refera la sumele primite care nu sint in urma desfasurarii unei activitati. Avind in vedere ca sumele primite de mine sint in baza unor opere create anterior, se poate considera ca incasarea de drepturi de autor din gestiune colectiva nu reprezinta o activitate productiva pe perioada CCC? Sint astfel protejat impotriva unei eventuale decizii de restituire venituri necuvenite?
Multumesc
Am trimis mail la ANPIS, o sa incerc sa si ajung la sediul din Bucuresti sa depun o adresa.
Concret, ce mi se va intimpla mie, banuiesc ca voi primi la sfirsitul CCC decizie de impunere pt venituri necuvenite, deoarece nu se stie provenienta veniturilor obtinute, dar am o baza de a contesta decizia folosind acest articol? Nu pot preveni aceasta situatie in nici un fel?
Pentru cine urmareste situata si cauta in forum pe viitor, am primit raspuns de la ANPIS care mi-au confirmat ca ma incadrez la situatia de la art 16 alin 3, deci veniturile din gestiunea colectiva referitoare la opere create anterior CIC nu sint venituri ce provin din desfasurarea unei activitati efective.
Bonus acordat in ccc
sunrise2
Buna ziua,
Sunt in CCC din luna ianuarie, in septembrie copilul implinind un an. In luna iulie am primit un bonus banesc de la firma la care am fost angajata, ... (vezi toată discuția)