avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE DE URMAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE DE URMAS

Buna seara. Mama mea are pensie de urmas iar tata ar fi implinit pe 01.01.2014 65 ani si avea 35 ani vechime in munca. A decedat in anul 2007, era pensionat medical iar in anul 2008 mama a optat pentru pensia de urmas. Intrebarea mea este daca poate beneficia de recalcularea pensiei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:50, 23 Ianuarie 2014
Nu. Pensia de urmas pt mama dvs. e de 50% din pensia decedatului.
Daca are adeverinte cu sporuri care nu au fost luate in calcul la pensia decedatului doar asa poate beneficia de recalculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas soniuta28 soniuta28 buna ziua. sotul meu a fost pensionar de boala si a decedat in anul 2003.,la 54 de ani.din anul 2010 beneficiez de pensie de urmas si as vrea sa stiu daca la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau de urmas gabrielvisan gabrielvisan Tatal meu face anul acesta 55 de ani. Are 30 ani pe cartea de munca. poate primi vreun fel de pensie? Mama mea are 10 ani pe cartea de munca cu grupa. a murit ... (vezi toată discuția)
Salariu sau pensie? AllyD AllyD Tatal meu a fost diagnosticat recent cu tumoare cerebrala, iar decesul poate surveni in orice moment. Are varsta de 62 de ani si este salariat. In ultimele 3 ... (vezi toată discuția)