avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie pe teren in indiviziune cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie pe teren in indiviziune cu conventie de partaj si ulterior dezmembrare.

Buna seara,

Am achizitionat o cota parte dintr-un teren aflat in indiviziune, ce avea o conventie de partaj intre cei doi proprietari initiali. Pe terenul respectiv se afla o casa impartita in doua printr-un perete dublu.
In contractul de vanzare cumparare dintre mine si unul din proprietari, mi-am asumat conventia respectiva pe care la 1 an de la semnare, am semnat-o direct intre mine si celalalt propietar.
In tot acest timp, celalalt proprietar a obtinut o autorizatie de constructie pe bucata lui de teren. Cat este de legala aceasta autorizatie ? Tinand cont ca terenul practic este inca in indiviziune, nu avea nevoie si de acordul meu ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rechi1958 , utilizator 12:04, 5 Mai 2014
Suntem aproximativ in ac situatie . Ar fi trebuit sa va ceara acordul . Cum a aobtinut autorizatia terenul fiind in indiviziune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunerea variantelor pt scoaterea din indiviziune heavy2night heavy2night In situatia in care detin prin cumparare o cota de 2/3 dintr-o proprietate(casa+teren )si alt proprietar detine prin mostenire o cota de 1/3 din proprietate , ... (vezi toată discuția)
Trecere utilități pe altă proprietate km km Bună ziua, În urma procesului civil de ieșire din indiviziune, imobilul (casă + teren) a fost împărțit în două loturi proprietate individuală ... (vezi toată discuția)
Extindere constructie peste imobil aflat pe un teren proprietate comuna corinamihut_12 corinamihut_12 Eu impreuna cu X prin mostenire, suntem proprietari ai unui teren, fiecare detinem cota de 1/2 din acel teren. Iesirea din indiviziune nu e facuta. Pe acest ... (vezi toată discuția)