buna ziua!
Sunt angajat la o firma de prestari servicii si pentru deplasari folosesc autoturismul personal.Daca se incheie un contract de comodat auto intre mine si firma respectiva ce avantaje si ce obligatii am?
In acest caz ,pe perioada contractului comodatarul poate folosii masina fara acordul meu?
Eu mai pot folosii masina fara acordul comodatarului ?
Se poate face un contract de comodat pentru acelasi bun cu 2 firme diferite?
multumesc!
Daca incheiati contractul de comodat, inseamna ca ei (firma) va foloseste masina dvs. (inclusiv dvs. ca si salariat al firmei, dar in principiu cu acordul lor, pentru ca deja ei au folosinta!), iar dvs. vi se deconteaza cheltuielile cu folosinta masinii date in comodat! Ei isi scad in contabilitatea lor cheltuielile efectuate cu folosinta masinii dvs (benzina/motorina, ulei, antigel etc!). Daca dati masina in comodat unei firme, consider ca nu prea aveti cum s-o impartiti in doua la doua firme ......
Totusi, puteti alege varianta in care precizati ca pe perioada comodatului, autoturismul va fi condus exclusiv de Dvs. (in acest mod puteti limita eventualele daune ce ar putea fi aduse autot. de o utilizare exagerata); de asemenea, ati putea include si un interval orar zilnic in care autot. este la dispozitia comodatarului. Astfel, aveti varianta de a incheia contractul de comodat cu doua societati diferite.