avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare

Buna ziua. in urma divortului, de comun acord, divort cu un copil minor, parintii au custodie comuna, tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara( 25% din salariu). Sentinta a devenit definitiva si irevocabila in luna ianuarie 2014. Tatal e obligat sa plateasca din urma, respectiv 6 luni din urma + ceea ce urmeaza lunar. Dar referitor la lunile din urma, el refuza sa dea banii o data , respectiv vrea sa imparta suma in 25 luni. Exista vreo parghie legislativa prin care sa fie obligat sa returneze banii cat mai repede posibil?
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: mimi1__999 , utilizator 13:17, 24 Ianuarie 2014
Pentru suma restanta aveti posibilitatea sa procedati la executarea silita a debitorului, sens in care este necesar sa legalizati hotararea ( daca n-ati legalizat-o) si sa va adresati unui executor judecatoresc in acest sens.
Trebuie sa existe si bunuri pe care sa le executati silit! Daca are doar salariu, se va face poprire, iar, potrivit legii, nu ii poate opri lunar mai mult de 1/2 din veniturile salariale!
Va multzumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ayda9988 ayda9988 buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere noul cod civil coldmountain coldmountain Buna ziua, doresc sa aflu care este procedura prin care trebuie sa pun in aplicare hotararea de divort prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)