avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura divort in lipsa paratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura divort in lipsa paratului

buna ziua , sotia mea e plecata la munca in Spania de un an si jumatate si nu vrea sa se mai intoarca acasa ; spune mereu ca va veni dar nu o face ; eu vreau sa divortez si va rog sa imi spuneti daca o pot face adica in lipsa ei si ce ar trebui sa mai fac in acest caz ; cit ar costa actiunea de divort . As dori ca totul sa se termine cit mai repede . Va multumesc !
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati , in vederea pronuntarii divortului , din culpa comuna a ambilor soti , fara motivarea hotararii judecatoresti .

- si in vederea revenirii la numele purtat anterior incheierii casatoriei .(prezenta paratului nu este una obligatorie , iar procedura de desfacere a casatoriei amintita de mine a avantajoasa, din punctul de vedere al duratei ).

Paratul poate transmite intampinarea la dosarul cauzei, prin fax.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Depunerea intampinarii INFORMAT INFORMAT Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord-cu minori?? Ximinna Ximinna Buna ziua. Se poate desface o casatori cu acordul partilor daca exista copii minori? Din ce m-am documentat,cf Codului familiei ,art 38 al 2,nu se ... (vezi toată discuția)