avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate ? Cat este minim, 79 lei ? Sau 350 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate ? Cat este minim, 79 lei ? Sau 350 lei / luna Care este adevarul ?

Buna ziua,doresc a intreba cunoscatorii in domeniu.Am o cunostiinta care este foarte nedumerita in cea ce priveste pensia de invaliditate minima. Mai pe scurt , si-a depus dosarul de pensionare invaliditate pe data de 05.08.2013 la casa de pensii din Craiova. Sa calculat o pensie de 79 lei / luna prin decizie. pe care nu o contesta. Dupa 7 lun = ieri, 23.01.2014 ia venit primul ( fluturas de pensie ) cu suma de : 462 lei. Pe futurasul de pensie in dreptul rubrica .Luna / an scrie: 01.2014.
NEDUMERIRE ?
Care este suma ce ar fi trebuit sa-o primeasca ? Pentru ca noi am inteles ca pensia de invaliditate este de minim 350 lei -indiferent de stadiul de cotizare.
Aici suma primita este de 462 lei . Daca se inmulteste pensia de 79 lei ori 7 luni = 553 lei. Daca pensia era de: 350 lei / luna ori 7 luni = 2450 lei. Cum calculam si cu o intoarcem tot nu iese la socoteala.
Deci decizia de pensionare scrie clar: 79 lei / luna. Nu stim ? Poate cineva dintre dumneavoastra sa dea un indiciu si un raspuns
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:05, 24 Ianuarie 2014
Va primi 350 de lei,indemnizatia minima pentru pensionari.
De cand se pune in plata ?
Scrie in decizie.
La restante,ce scrie pe cupon ?
Multumim frumos d.le , Carp Mircea
Pentru a primi indemnizatia minima de 350 de lei,trebuie sa se incadreze in urmatoarele prevederi:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie limita de varsta anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu un calcul de pensie pentru limita de varsta, deoarece am primit decizia de pensionare pentru o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate Crush35 Crush35 Buna ziua ma iertati ca va deranjez am reusit sa fac cu chiu cu vai o pensie de invaliditate anul acesta acum vreo doua luni, sunt bolnav de epilepsie de la 4 ... (vezi toată discuția)
350 lei pensie minima? sabrina__cr sabrina__cr Cunostiinta 26 ani 6 ani in campul muncii vechime incadratata grad invaliditate II bolnava psihica primit ca decizie de pensionare ca pensie 54 ... (vezi toată discuția)