Buna ziua,doresc a intreba cunoscatorii in domeniu.Am o cunostiinta care este foarte nedumerita in cea ce priveste pensia de invaliditate minima. Mai pe scurt , si-a depus dosarul de pensionare invaliditate pe data de 05.08.2013 la casa de pensii din Craiova. Sa calculat o pensie de 79 lei / luna prin decizie. pe care nu o contesta. Dupa 7 lun = ieri, 23.01.2014 ia venit primul ( fluturas de pensie ) cu suma de : 462 lei. Pe futurasul de pensie in dreptul rubrica .Luna / an scrie: 01.2014.
NEDUMERIRE ?
Care este suma ce ar fi trebuit sa-o primeasca ? Pentru ca noi am inteles ca pensia de invaliditate este de minim 350 lei -indiferent de stadiul de cotizare.
Aici suma primita este de 462 lei . Daca se inmulteste pensia de 79 lei ori 7 luni = 553 lei. Daca pensia era de: 350 lei / luna ori 7 luni = 2450 lei. Cum calculam si cu o intoarcem tot nu iese la socoteala.
Deci decizia de pensionare scrie clar: 79 lei / luna. Nu stim ? Poate cineva dintre dumneavoastra sa dea un indiciu si un raspuns
Pensie invaliditate
Crush35
Buna ziua ma iertati ca va deranjez am reusit sa fac cu chiu cu vai o pensie de invaliditate anul acesta acum vreo doua luni, sunt bolnav de epilepsie de la 4 ... (vezi toată discuția)