avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocuparea abuziva a uscatoriei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocuparea abuziva a uscatoriei

sunt presedinte de asociatie de proprietari ales de 1 luna. Arhiva preluata este voluminoasa plus o serie de unelte. Am vrut sa le depozitez intrun colt al uscatoriei,dar am constatat ca are lacat si ca este ocupata de un proprietar. Am luat legatura cu acesta sa elibereze uscatoria dar a refuzat. Am pus la avizier (holul blocului) o instiintare pentru propietarul respectiv sa elibereze spatiul pana la 31.01.2014. Am incercat sa discutam din nou cu respectivul proprietar care a declarat ca nu da cheia, ca el foloseste acel spatiu de peste20 de ani pentru ca nu a vrut nimeni sa usuce rufe in acel spatiu. Ce putem face?
Avand probleme de sanatate am facut o pauza.
Am luat azi legatura cu politistul de proximitate care mi-a spus ca nu are niciun temei legal
ca sa fie prezent la taierea lacatului dar ma sfatuit ca legal este sa-l dau pe locatar in judecata si in functie de sentinta daca locatarul tot nu va elibera uscatoria sa chem executorul. Eu ce sa mai cred?
Una peste alta, dvs. - as. prop. doriti sa schimbati starea unei ilegalitati cu alta - daca ma intelegeti.
Nu prea am inteles daca as. prop. este constituita numai pe acel bloc/scara. Este important de stiut deoarece, schimbarea destinatiei acelui spatiu se poate face de fapt si de drept numai cu acordul majoritatii membrilor din acel bloc/scara. Deci, discutati si hotarati schimbarea destinatiei spatiului in prima AG a proprietarilor. Daca asociatia cuprinde mai multe blocuri, pentru a va muta sediul as. prop. acolo, trebuie sa intocmiti un contract de inchiriere cu o anumita valoare. Chiria va trebui suportata de catre toti proprietarii din asociatie, mai putin cei din blocul respectiv, insa de acesti bani vor beneficia doar proprietarii din blocul/scara respectiva. Daca as. prop. este constituita doar la nivelul blocului dvs., nu cred ca ar mai fi cazul de inchiriere. Pur si simplu hotarati cu majoritatea de voturi modificarea si apoi notificati proprietarul sa elibereze acel spatiu. Daca nu vrea sa paraseasca spatiul, sigur, colegii nostri v-au dat unele solutii si da, daca este cazul mergeti in instanta.
Asociatia de prop. este la nivelul scarii.
Nu inteleg cum doresc sa schimb starea unei ilegalitati cu alta.
Proprietarul a fost notificat si prin posta cu recomdata cu confirmare de primire dar nu vrea sa elibereze uscatoria. Spuneti ca ar trebui in caqzul specificat de dvs. sa inchei un contract de inchiriere dar acel propietar poate sa ocupe un spatiu "comun" fara contract si tot noi as. ar trebui sa umblam prin tribunal

Sunt curios cum s-a rezolvat aceasta "disputa" deoarece in prezent ma confrunt cu o situatie identica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate decizie comitet executiv severinvlad severinvlad In blocul in care locuiesc, cele 3 camere de la ultimul etaj - fosta spalatorie si uscatorie - au fost ocupate de catre cativa proprietari fara a avea insa ... (vezi toată discuția)
Eliberare uscatorie bloc CatalinNastase74 CatalinNastase74 S-a hotarat la ultima adunare generala sa se elibereze uscatoriile de bloc pe care le-au luat unii si le-au umplut cu tot felul de chestii cum au vrut. S-a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun bloc kobo kobo In urma cu ceva timp am cumparat un apartament. In actul de v/c era trecuta si un alt spatiu- care facea parte din spatiul comun al blocului. Accesul la acesta ... (vezi toată discuția)