Doamna, despre ce naiba vorbim!?
Sunt sau nu sunt acestea cuvintele dvs.?
rosa_weigand a scris:
Este vorba de o donatie facuta demult, si care ar trebui sa fie supusa raportului, dar a fost urmata de diverse alte operatiuni. Problema este daca o pot anula, apoi urmand anularea actelor succesive, ca sa pot recupera cu adevarat bunul in patrimoniu.
Cuvinte cheie = donatie, raport, anulare
rosa_weigand a scris:
Am mentionat ca ma intereseaza bucatica.
Care "bucăţică" mai exact din cele 3 (donaţie, anulare, raport) ar fi trebuit s-o bag în seama si pe care trebuia s-o ignor pentru o discutie, fie ea si "abordare pur teoretica" or mai pe larg!?
Cum credeti dvs. ca s-ar putea discuta despre o CLAUZA care anulează donatia (= TITLUL topicului) fara a cunoaste CONTINUTUL acelei clauzei ???
Tocmai pentru faptul ca banuiam ca aveti ceva legatura cu ...cartea de drept, v-am sugerat ideea ...
a fi sau a nu fi CONDITIE REZOLUTORIE PUR POTESTATIVA!
Si ...ceva mai pe după frasin (ca pentru cineva ce are legatura cu dreptul) am formulat la modul personal "n-as da fuga prin NCC"... (cu un zâmbăreţ lângă paranteza despre legea aplicabilă). Tocmai pentru că am bănuit ca puteţi ..."lega mai departe informaţia".
Dar, ori nu v-am muiat posmagii pana la capat ori m-am inselat in privinta legaturii dvs. cu cartea de drept, altminteri chiar nu pot sa pricep supararea/atitudinea dvs.
Ce-mi reprosaţi, mai exact? Ca m-am trezit sâmbată dimeneaţă si în loc sa-mi vad naibi de treaba m-am apucat sa va citesc speta şi chiar sa-mi pierd vremea cu un raspuns!?!
Daca e o speta ...de SCOALA se "rezolva" cu ...nu depinde exclusiv de vointa donatorului.
Daca e o speţă reală... depinde. Exista argumente pentru ambele baricade.
Nu, eu una nu voi sterge topicul (daca admin vrea, poate sa o facă) dar cred ca-mi voi sterege eu contul fiindca ...mi-a ajuns.