Buna ziua ,
Problema mea este urmaoarea. In anul 2008 am achizitionat un autovehicul Dacia Logan prin rate BT pe o perioada de 10 ani , am fost obligat sa inchei o polita de asigurare casco pe toata perioada aceasta,astfel am incheiat casco cu groupama platind o rata lunara (precizec ca pana acum s-a prelungit anual contractul) . Acum cateva zile am gasit parbrizul masinii fisurat, si am apelat la casa de asigurari.Doamna unde platesc m-a indrumat catre un service auto , am fost s-a facut dosarul de pagube. Acest dosar a fost trimis pentru aprobare la sediul Groupama de catre cei de la service iar pe seara am fost sunat de cei de la asigurari ca la ei nu mai figurez asigurat din luna august 2013 cu cat ca eu am platit toate ratele pana acum pentru care am chitante de la ei . (dupa acest telefon am fost la caseria unde plateam, doamna de acolo a trimis copii de pe chitantele mele la sediul din Deva , iar ca raspuns a primit ca ei nu au ce sa faca ca nu sunt in evidente).
Intrebarea mea ar fii ce am de facut , ma gandeam ca luni 27.01.2014 sa ma duc sa depun o cerere sa mi se dea scris de ce nu mai sunt asigurat la ei si eventual dupa primirea raspunsului sa ii actionez in instanta . Este bine cum as vrea sa procedez si care ar fii termenul in care ei ar trebui sa imi dea aces raspuns.
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Pentru a avea succes, trebuie sa va asigurati ca aveti dovezi privind:
-polita de asigurare in original, cu toate platile ratelor efectuate;
-avizarea de dauna depusa si nr. dosar dauna deschis de asigurator/service;
-cererea de despagubire depusa la dosarul de dauna(copie/ numar inreg.)
-constatarea/devizul intocmit de service (sau copie)
-conditiile de acordare credit/rate , capitolul privind obligatiile partilor ref. asigurare.
In baza datelor privind dosarul de daune, convocati o sedinta de conciliere/mediere unde consemnati toate intrebarile puse si raspunsurile primite.
Continuarea este actionarea in judecata in baza prevederilor din polita cu referire la litigiul aparut.(este bine sa recititi cu atentie, integral, conditiile de asigurare - ele sunt legea dupa care va veti judeca)
Multumesc, am sa ma duc luni sa iau copiile enumerate de dumneavoastra de la service . Dar totusi sa ma duc si la biroul de asigurari sa depun o cerere prin care sa mi se explice de ce au respins dosarul de daune?
Multumesc
In conditiile de asigurare sunt trecute prevederi in legatura cu procedura de rezolvare a daunelor.Acolo veti gasi si reglementarea obligatiei de a raspunde la avizarea si la cererea de despagubire din dosarul de dauna, functie de tipul de eveniment care s-a produs.Deocamdata nu aveti un raspuns de respingere (vorbele chiar inregistrate -nu se pun;)
Asa este , nu am ceva scris , si vorbele sunt doar vorbe , presupun ca cei de la service au un refuz scris la dosarul de daune . Am sa ma duc luni si o sa le cer o copie. Cat despre conditiile din contractul de asigurare pentru care pot sa fiu despagubit nu poate fii vorba atat timp cat cei de la asigurari au spus ca nu mai sunt asigurat . Eu vad cam asa, ori chitantele mele cu care am achitat ratele lunare la biroul de asigurari grupama nu au fost inregistrate in evidentele contabilie , in cazul acesta am vorbii de alte probleme pe care le tot auzim la stiri , ori in evidentele firmei de asigurare este un haos total si pentru asta ar trebui sa plateasca cineva.
Dauna auto pe casco
diaovidiu
buna ziua
in urma cu doua saptamani am avut un accident de masina in care nu eu am fost cel vinovat dar am ales sa fac masina pe polita mea casco intocmita la ... (vezi toată discuția)