avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... anularea adresei din CI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

anularea adresei din CI

buan ziua
in luna septembrie 2008, am cumparat un apartament. ulteror am aflat ca la adresa unde este apartamentul meu o persoana are CI cu adresa. eu nu cunosc aceasta persoana si nici nu mai doresc sa aiba domiciliul la mine.
Am fost la evidenta populatiei am depus o cerere si am primit un raspuns prin care ma informeaza ca acea persoana are CI din august 2008 la adresa mea cu acodrul vechiului proprietar si in acest caz eu pot sa ii cer anularea domiciliului doar daca il actionez in instanta si obtin o sentinta definitiva si irevocabila.
Va rog sa imi spuneti daca nu exista o alta solutie la problema mea.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: bobcat27ad , utilizator 23:59, 25 Aprilie 2009
Normal, acel CI s-a eliberat in urma "primirii in spatiu" de catre fostul proprietar. Din ce povestiti dvs. acea persoana x nu mai locuieste la acea adresa.
Legal, orice persoana are obligatia ca in 15 zile sa declare schimbarea de domiciliu. Persoana x nu a facut-o, este evident.Dupa parerea mea savarseste o contraventie.
Nu vad care ar fi calea judecatoreasca la care va trimite evidenta populatiei. Ar trebui sa inregistrati o plangere in care sa aratati ca persoana respectiva nu locuieste la adresa dvs.Atat.

succes
av. Ileana Schwarz

Nu prea vad cum sa obtineti o asemenea hotarare judecatoreasca ... depuneti o sesizare scrisa la Politie, prin care le comunicati ca incepand cu data de sunteti proprietarul acelui imobil, iar impreuna cu dvs sta sau nu mai sta cineva (nominalizati persoanel care locuiesc cu dvs).
anulare ci
va multumesc pt raspunsuri
la evidenta poulatiei pe langa cerere am anexat xerocopie dupa contractul de vanzare cumparare si extras cf, iar in cerere am mentionat ca locuiesc singura si nu il cunosc pe x iar motivul pt care doresc sa nu aiba domiciliul la adresa mea este faptul ca x a fost cautat de nenumarate ori de politie pt ca are mai multe procese pe rol pentru evaziune fiscaala si am gasit in cutia postala saptamanal cate o citatie.deci evident el nu are nici un motiv sa solicite schimbarea domiciliului.
celor de la evidenta populatiei le-am solicitat temeiul legal care prevede ca eu sa obtin o sentinta definitiva si irevocabila si nu am primit nici un raspuns concret, deact ca asa prevede legea .CARE LEGE? in situatia in care il actionez in instanta si obtin cacea sentinta nu inteleg cum il vor gasi atunci organele de politie si il vor obliga sa isi schimbe domiciliul. M-ar ajuta foarte mult daca as afla temeiul legal. multumesc
Anularea acordului de luare în spaţiu a unei persoane ... [ link extern ] /
Aveti cumva si o solutie favorabila din partea SEIP dupa ce faceti actiunea in evacuare? Pentru ca, sincer, nu am auzit pe nimeni sa rezolve o astfel de problema. Cu aceeasi situatie m-am confruntat si eu si, sincer, autoritatile spun ca din moment ce exista un acord dat de o persoana si legea nu prevede anularea acelui acord.....sincer, nu prea vad cum o sa reusiti cu hotararea in evacuare. Ce va face SEIP? Il va cauta pe individ sa-si schimbe domiciliul? Unde?
Sunt tare curioasa daca aveti rezultate pozitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare adresa de domiciliu in cartea de identitate gabriela_marc gabriela_marc Care este modalitatea legala de a determina o persoana sa isi opereze schimbarea adresei de domiciliu la Serviciul de Evidenta Populatie. Cu observatia ca ... (vezi toată discuția)
Interzicerea obtinerii unei c.i. provizorie pe adresa ta,a unei alte persoane..... mihasava mihasava Buna ziua....De 3 sapt,primesc mandate postale,pe numele unei persoane,X,care,a stat cu chirie,legal,la o alta proprietate pe care o detineam impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Persoana necunoscuta care are domiciliul la adresa mea mala72 mala72 Buna ziua!Am si eu o intrebare cu privire la o persoana pe care nu o cunosc si are buletinul la adresa mea .Eu locuiesc la aceasta adresa de 13 ani si nu stiu ... (vezi toată discuția)