avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea in Romania a deciziei de divort ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea in Romania a deciziei de divort pronuntate in strainatate

Am o decizie de divort emisa de Tribunalul Familiei din Dubai, in limba araba. Decizia a fost atestata de Ministerul de externe din Dubai si supralegalizata de Consulatul Romaniei din Dubai. As dori sa stiu care este procedura pentru a avea aceasta decizie recunoscuta in Romania.
De asemenea, doresc sa revin la numele purtat inainte de casatorie, dar in decizia de divort nu exista nici o mentiune in acest sens (legea locala nu prevede nimic in legatura cu numele de familie). Care este procedura pentru a-mi relua numele purtat anterior?
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
maria_mirabella, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:59, 27 Ianuarie 2014
daca nu prevede hotarerea degeaba va chinuiti sa vi se recunoasca hotararea aici ( e o procedura laborioasa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean strain dine dine Buna ziua, Ce pasi trebuie facuti in vederea casatoriei cu un cetatean indian care locuieste de cativa ani in Dubai, cu viza reinnoita anual? S-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de familie purtat inainte de casatorie maria_mirabella maria_mirabella Am divortat in 2013 in Dubai iar anul acesta, in mai, hotararea de divort emisa de Tribunalul Familiei din Dubai a fost admisa si recunoscuta de Tribunalul ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)