Sunt propietarul a 3 ha teren agricol obtinut prin contract vanzare-cumparare autenificat la notar acum 3 ani, prin mandatar un nepot al vanzatorului.In fapt am primit acasa o citatie prin care mi sa adus la cunostinta ca acel vanzator ar mai avea un mostenitor rezultat dintr-un alt act de mostenire dezbatut cu cativa ani in urma si solicitand anularea contractului V-C in calitate de mostenitor in actul inferior.Se desfasoara latura penala. Fica vanzatorului de drept cheama la instanta atat vanzatorul imputernicit cat si cumparatorul sustinand ca vanzatorul este bolnav nu poate veni dar solicita suma achiata catre tatal ei in timpul vanzari sustinand ca a primit o suma mai mica decat cea precizata in contractul V-C intrebarea: Ce imi este imputabil mie ca si cumparator de buna credinta acum la 3 ani de la autentificarea contractului de V-C?
Aceste nu este motiv de anulare eventual de reziliere. Fiind vorba de o creanta aceasta se prescrie in termen de 3 ani de la data incheierii contractului. Ca sa poata dovedi rezolutiunea trebuie sa aiba o chitanta sau ceva ca s-a platit mai putin. totusi daca contractul autentic prevede ca s-au achitat la data cumpararii toti banii consider ca nu sunt sanse de rezolutiune a contractului . Oricum trebuie sa prezentati speta unui avocat ca sa vada exact situatia.