avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare teren

Sunt propietarul a 3 ha teren agricol obtinut prin contract vanzare-cumparare autenificat la notar acum 3 ani, prin mandatar un nepot al vanzatorului.In fapt am primit acasa o citatie prin care mi sa adus la cunostinta ca acel vanzator ar mai avea un mostenitor rezultat dintr-un alt act de mostenire dezbatut cu cativa ani in urma si solicitand anularea contractului V-C in calitate de mostenitor in actul inferior.Se desfasoara latura penala. Fica vanzatorului de drept cheama la instanta atat vanzatorul imputernicit cat si cumparatorul sustinand ca vanzatorul este bolnav nu poate veni dar solicita suma achiata catre tatal ei in timpul vanzari sustinand ca a primit o suma mai mica decat cea precizata in contractul V-C intrebarea: Ce imi este imputabil mie ca si cumparator de buna credinta acum la 3 ani de la autentificarea contractului de V-C?
Cel mai recent răspuns: ContSters311098 , utilizator 16:22, 31 Ianuarie 2014
Care este motivul pt. care se cere anularea?
sustine ca a primit o suma mai mica decat cea precizata in contractul V-C

Aceste nu este motiv de anulare eventual de reziliere. Fiind vorba de o creanta aceasta se prescrie in termen de 3 ani de la data incheierii contractului. Ca sa poata dovedi rezolutiunea trebuie sa aiba o chitanta sau ceva ca s-a platit mai putin. totusi daca contractul autentic prevede ca s-au achitat la data cumpararii toti banii consider ca nu sunt sanse de rezolutiune a contractului . Oricum trebuie sa prezentati speta unui avocat ca sa vada exact situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se poate anula contractul de vanzare cumparare? buzel buzel am cumparat un teren in 2007 undeva la tara cu 10.000 de euro iar in contract a fost trecuta suma de 20.000 de euro din neatentia tuturor crezand ca asa ... (vezi toată discuția)
Atacare act de vanzare cumparare ContSters134265 ContSters134265 In anul 2003 primaria a acordat titlu de proprietate sotiei din a doua casatorie a unchiului meu decedat in anul 1997, pentru intreaga suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzator cumparator Puiu Nicoleta Puiu Nicoleta buna as avea si eu o intrebare. daca am primit mostenire cu contract de vanzator cumparator cu clauze de intretinere se pot strica actele daca cine mia dat ... (vezi toată discuția)