avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara

Buna ziua. Am si eu o problema legata de neplata pensiei alimentare.
In martie 2011 s-a pronuntat divortul si baiatul care are acum 9 ani a ramas la mine.
Fostul meu sot de cand sa definitivat divortul si pana in ziua de azi mi-a platit aproximativ suma de 1000 ron, ultimii bani pe care mi i-a dat au fost in mai 2012.
Pe data de 7 august 2012 am facut o plangere la politie insa fara nici un rezulat pana in februarie 2013 cand dosarul meu a fost transferat la Parchet,si de atunci nici un semn de viata.
Am fost la Parchet , m-am interesat daca lucreaza cineva sau daca s-a uitat cineva peste dosarul meu si nimic.
Precizez faptul ca de cand am inaintat plangerea la politie fostul meu sot nu a primit nici macar o citatie sa plateasca sau macar sa vina la sectie sa vorbeasca cu respectivul care a luat dosarul in primire.
De fiecare data cand am vorbit cu el despre banii si despre plata pensiei alimentare a spus ca nu lucreaza si ca nu are bani, insa stiu ca in februarie 2013 lucra pentru ca cei de la sectia de politie l-au gasit cu carte de munca, ulterios dandu-si demisia.
In prezent lucreaza dar in coninuare nu vrea sa imi plateasca pensia alimentare.
Ce as putea sa fac cand nici politia si nici procurorul care se ocupa de dosar nu fac nimic?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rokhsana , utilizator 12:10, 3 Februarie 2014
Important e ca v-a dat , nu conteaza ca v-a dat in mana si nu prin mandat.
Ati mers la executor si v-a cerut bani mai mult decat puteti da ?
Cheltuielile cu executarea se recupereaza de la debitor, executorul va cere un avans minim pt cheltuieli. Nici nu ati mers pana la un executor si ati zis ca nu aveti bani.
Stand si asteptand, pierdeti un drept al copilului.



Buna ziua.
Am fost in audienta la prim-procuror, o anume doamna Tatiana ....nu-stiu-cum..., am vb cu dansa despre neplata pensiei alimentare si mi s-a spus ca pe baza plangerii pe care am facut-o nu poate sa il oblige pe fostul meu sot sa imi plateasca pensia alimentara deoarece este deja obligat de sentinta civila de la divort si prin urmare nu au ce sa ai faca.
Mi s-a spus sa astept o anumita citatie de la procurorul care se ocupa de dosarul meu si daca nu imi place ce scrie acolo sa fac recurs in 20 de zile.
Am vb si cu un executor judecatoresc care mi-a spus ca tot ceea ce am vb cu acea prim procuror este o mare prostie si ca nu exista CA NU ARE CE SA AI FACA
O sa ma duc sa vb cu ea miercuri dimineata din nou cu anumite acte si legi si articole sa vad daca si de data asta o sa imi spuna ca nu are ce sa ai faca, insa din cate am vazut , legea din Romania nu prea protejaza mama si copilul ci mai degraba oamenii care nu respecta legea.
M-ati ajutat foarte mult si va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara- neplata mihaitony mihaitony buna ziua as dori sa stiu si eu ce consecinte are neplata pensiei alimentare timp de 3 luni a unui copil minor se poate face inchisoare ,daca pot demonstra ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita surugiu2007 surugiu2007 Buna ziua am nevoie de ajutor din partea unor specialisti sunt divortara de dstiva sni si din luna septembrie octombrie decembrie februarie fostul sot nu a ... (vezi toată discuția)
Demersuri pensie alimentara koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca pensia alimentara a fost stabilita 178 lei,dar paratul trimite doar cate 100lei,cum pot lua si restul sumei?Asta se intampla ... (vezi toată discuția)