avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plângere contravenționalã PV Legea 61/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plângere contravenționalã PV Legea 61/1991

In urma unei discutii mai aprinse cu unul dintre vecin care i-si tine tomberonul de gunoi in fata geamurilor mele (locuim intr-o curte comuna) am lovt cu o bucata de lemn in tomberon (nu vrea sa plateasca ridicarea legala a respectivului tomberon) si l-am asejat in fata usii respectivului.
Acesta fiind un avocat cu oarecare aplecare spre fentarea legii (se ocupa cu tot felu de cauze "tiganesti" dar din acelea minore suna la 112 si cheama politia.
Politisti sosesc iau declaratie de la el
Nu depune plangere dar sustine verbal ca se mai gandeste poate merge la medicul legist in functie de comportamentul meu (adica ma ameninta de fata cu acestia sutinand ca are anumite rani )
Politistu nu-si ascunde surprinderea cand i-i recomanda calea amiabila a imacarii cu atit mai mult cu cat la incident nu a fost martor decat fiul meu (major) .
intocmeste procesul verbal si ma amendeaza cu 200 lei si i-mi atrage atentia politicos ca el mai mult de atata nu poate sa faca si ca pot contesta acest pv in 30 de zile
intrebarea este cum intocmesc contestatia , unde o depun si daca termenul de 30 de zile este corect
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:17, 27 Ianuarie 2014
Plângerea împotriva procesului verbal de contravenţie se formulează în termen de 15 zile de la data comunicarii acestiua. Depunerea plângerii cu depăşirea acestui termen, conduce la respingerea ei ca tardivă. Depunerea plangerii se face la judecatorie. Conform Noului Cod de Procedura Civila trebuie sa platiti taxa judiciara de timbru in suma de 20 lei.
Dupa vechiul Cod De procedura Civila plangerile erau scutite de taxe judiciare de timbru

Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se timbrează cu 20 de lei potrivit art. 19 din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru. Codurile de procedură civilă nu conțin prevederi referitoare la cuantumul taxei judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda.societate in insolventa Cristianna Cristianna Buna seara! Societatea noastra se afla in insolventa din luna februarie 2012.Saptamana trecuta unul din depozitele noastre in care nu mai erau marfuri ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Timbru judiciar pentru eliberare certificat de grefa cyan cyan Se mai plateste timbrul judiciar de 0,15 lei la depunerea cererii pentru eliberarea certificatului de grefa sau se plateste numai taxa judiciara de timbru de 1 ... (vezi toată discuția)