avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere disciplinara

buna ziua,
este corect sa concediez disciplinar, un salariat pe care l-am prins (se vede pe camera video) ca fura, chiar daca furtul este infractiune?.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 27 Ianuarie 2014
Si pentru ce il cercetezi si sanctionezi? Sau astepti 2 ani sa se pronunte instanta penala si apoi demarezi cercetarea disciplinara?
Si daca instanta penala il scoate nevinovat ?
De aceea am zis ca nu trebuie sanctionat disciplinar pt furt. Dureaza mult procesul si ar putea obtine o sentinta favorabila.
In schimb daca prevederea din RI e "luarea unui bun din posesia firmei fara consimtamantul conducatorului" sau o alta formulare de acest gen, e usor sa dovesti incalcarea RI si sa-l sanctionezi disciplinar......pt luarea bunului nu pt furtB-).
In cazul furtului lasi instanta sa se pronunte.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic
De dovedit se poate dovedi cu inregistrare video sau cu recunoasterea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la serviciu dupa expirarea concediului fara plata cristinacarina cristinacarina Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este procedura in cazul in care un salariat angajat la o institutie publica,contractual(muncitor calificat) a beneficiat ... (vezi toată discuția)
Penalizare angajat pentru vocabular violent elena1312 elena1312 Buna ziua Cat avem voie legal sa penalizam angajatul pentru limbaj violent adresat unui superior al sau? Multumesc (vezi toată discuția)
Neprezentarea la locul de munca Daliborka Daliborka Unul dintre angajați nu mai vine la serviciu și imi transmite telefonic ca a plecat in Germania la muncă. Cum trebuie să procedez? (vezi toată discuția)