avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Divizare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Divizare SRL

daca poate cineva sa ma ajute cu cateva info:am asociat la srl-50%-cu datorii personale la terti,acestia au pus sechestru si executare silita pe ps.El a facut contestatie la executare care la prima strigare a fost respinsa,urmeaza sa faca apel.srl are in patrimoniu un hotel.
Intrebare:cum ma pot apara eu de acesti creditori daca intra in posesia partilor lui sociale ca sa nu raman si eu pe drumuri,banuind ca ei vor sa puna mana pe hotel si cum traim in Romania,asta se poate prin divers mijloace?o divizare s-ar putea?dupa cate am citit,se pare ca ei se pot opune divizarii.va rog,niste sfaturi despre cum as putea sa procedez!multumesc
Cel mai recent răspuns: cass4 , utilizator 13:15, 4 Martie 2014
Executarea partilor sociale este un subiect inca sensibil si cu varii interpretari, mai ales in practica.
Insa, creditorii asociatului pot executa silit partile sociale, atat timp cat societatea functioneaza, indreptandu-se doar asupra beneficiilor rezultate din acestea.
Conform art. 66 din Legea 31/1990, ?pe durata societăţii, creditorii asociatului pot să-şi exercite drepturile lor numai asupra părţii din beneficiile cuvenite asociatului din bilanţul contabil, iar după dizolvarea societăţii, asupra părţii ce i s-ar cuveni prin lichidare.
In ceea ce priveste divizarea, este si acest aspect discutabil, mai exact daca divizarea este benefica sau nu creditorilor, dar din cate inteleg nu ar fi in avantajul asociatului dvs, existand si posibilitatea sa fie facute opozitii care va pot pune piedici.
Partile sociale in aceeasta faza nu pot fi vandutem decat in faaza de lichidare a societatii.

Poate asociatul dvs ar trebui sa isi asume datoriile si sa ajunga la un acord cu acel creditor, fara a implica bunurile societatii care nu sunt bunuri personale.

Si fata de sechestul instituit asupra partilor sociale consider ca aceasta masura este nelegala, deoarece se poate pune sechestru si se pot executa silit doar actiunile nu si partile sociale. Nu se poate face o interpretare prin analogie intre prevederile legii privitoare la SA si SRL.
Sfatuiti asociatul dvs sa isi angajeze un avocat pentru exercitarea si motivarea caii de atac in contestatia la executare, care ar impiedica orice actiune nelegala a creditorului, din punctul meu de vedere, acesta avand doar dreptul explicat anterior.
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
multumesc frumos pt raspuns.Asociatul si-a angajat avocat care a facut contestatii,a introdus doaua actiuni de contest,si culmea,la o instanta i-a fost respinsa contest,la cealalta se repune in discutie!cu asemenea instante nici nu stii la ce sa te astepti. Am citit si eu si rascitit L31 si la fel am inteles si eu cu ps catre nu se pot vinde fiindca nu sunt ACTIUNI la vreun SA,dar vom vedea ce va fi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat datorii la banci ca persoana fizica alina_ti alina_ti Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se ... (vezi toată discuția)
Credit restant arun.badiu arun.badiu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie in ceea ce priveste un credit restant la o banca. Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am achitat si ... (vezi toată discuția)
Sechestru parti sociale Daniela David Daniela David Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca in activitatea dvs. ati recurs la sechestrarea -in cadrul executarii silite- a partilor sociale ale debitorului sau a ... (vezi toată discuția)