avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia cu preaviz

Buna ziua.
Daca firma este obligata prin lege sa inregistreze demisia salariatului,salariatul primeste personal un biletel cu numarul de inregistrare a demisiei sau nu? Multumesc amticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 27 Ianuarie 2014
In general, ar trebui sa primeasca numarul de inregistrare pe exemplarul care ramane la salariat.

Intr-adevar, unii angajatorii in cazul in care salariatul nu are doua exemplare, emit un bonulet cu numarul de inregistrare.
Sa inteleg ca trebuia sa completez doua cereri de demisie,iar una dintre ele sa ramina la mine? Prima demisie au facut-o perduta pentru ca acuza firma de nerespectarea contractului si aveam cistig de cauza. Dar acum, daca firma nu da nimic la mina precum ca a inregistrat demisia ,iar eu nu insist cu numarul de inregistrare ,firma o poate face din nou pierfuta ,iar eu sa ma pomenesc cu zile nemotivate si desfacerea contractului de munca.
Puteti expedia notificarea de demisie prin posta cu valoare declarata si confirmare de primire.
@ zeul

In practica, asa se procedeaza: Salariatul are doua exemplare din cererea de demisie, din care una ramane la angajator si alta ramane la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul de 15 zile roska roska Buna ziua, Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)
Pot pleca de la locul de munca fara a ramane in preaviz chiar daca el este stipulat in contractul de munca? mariafloryna mariafloryna Buna seara! Am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta,lucrez in cadrul unei agentii de turism respectiv o companie care ofera servicii atat de ... (vezi toată discuția)
Servici carbunaru carbunaru buna ziua, as dori sa stiu daca angajatul isi prezinta cererea de demisie,fara a mai sta in preavizul de 20 de zile, iar angajatorul nu doreste sa accepte ... (vezi toată discuția)