Am contractat recent un credit de la B.T. In oferta lor expusa pe sit aveau o dobanda promotionala si o scutire de comision de analiza dosar pentru cei care isi incaseaza salariul la ei, si una standard + comision pentru ceilalti.
Mi-am manifestat dorinta de a incasa salariul la ei pentru a putea benificia de oferta promotionala pentru credite. Am pregatit toate actele cerute de ei. Mi-au zis ca pentru a beneficia de oferta trebuie fie sa astept virarea primului salariu in contul deschis la ei fie sa depun dosarul asa, urmand in prima faza sa platesc comisionul de analiza si dobanda standard iar in momentul virarii primului salariu sa solicit diminuarea dobanzii.
Din cauza ca angajatorul m-a tergiversat cu virarea salariului la aceasta banca, am decis sa optez pentru a doua varianta.
Problema este: in cele din urma angajatorul a inceput sa-mi vireze salariul la banca unde am creditul dar banca refuza sa-mi diminueze dobanda. In contractul de credit nu se specifica nimic despre posibilitatea de diminuare a dobanzii ci doar dobanda standard. E doar o promisiune verbala pe care mi-a facut-o consilierul de credit si oferta promotionala care inca se afla pe situl si in brosurile bancii.
Intrebare: se poate face ceva in acest sens? Si daca da, care ar fi sansele de reusita?
As cere-o bucuros, dar si asta costa. Au comision de rambursare anticipata, plus birocratie,tergiversari. Probabil ca pe asta si conteaza ei. Adica nu sunt decat niste escroci care vor sa profite cat mai mult de pe urma clientilor lor.
Daca este cu dobanda variabila nu platiti comison de rambursare anticipata. Din ce ziceti dvs, ati cerut un produs cu virare de salariu, dar nu aveati virat salariul, prin urmare vi s-a oferit un alt produs, pe care l-ati acceptat, semnand contactul. Daca este mai avantajos cel cu virare de salariu, poate merita sa treceti prin birocratie.