avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cu suspendare???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cu suspendare???

Buna ziua,
As dori sa va adresez urmatoarele intrebari.
O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost eliberata conditionat. Intre timp a mai aparut un dosar in care are calitatea de invinuit intr-un dosar de inselaciune. Mentionez ca aceste fapte s-ar fii petrecut inainte de executarea pedepsei mai sus mentionate.
Si acum intrebarile:
1. Dupa ce s-a executat pedeapsa pentru prima fapta, exista posibilitatea de a primi pedeapsa cu suspendare pentru a doua fapta?
2. Pedepsele se pot contopii?
3. Daca dosarul este inca la parchet si partile se impaca, exista posibilitatea incetarii urmaririi penale?
Cel mai recent răspuns: dd84 , utilizator 17:02, 1 Februarie 2014
asa cum este posibil ca eu sa fiu condamnat in 2008 la o fapta de furt calificat facuta in 2006 la inceputul anului,si abia in 2014 adica dupa 8 ani sa se emita mandat de arestare pe numele meu,dupa ce in prealabil de 8 ani nu am mai comis nici o infractiune,lucrez de 7 ani la aceeasi firma cu referinte excelente si am o familie acum...si nu am stiut despre dosar ca sunt plecat inafara din 2006
nu poate nimeni sa raspunda de ce a durat 8 ani,nu?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
rodica1985, utilizator
Oare conform noului cod, in cazul de mai sus intevine prescrierea faptei, chiar daca dosarul nu a ajuns la instanta inca?
In ce termen se prescrie aceasta fapta, tot 5 ani ca la majoritatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua , am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in ... (vezi toată discuția)
Talharia - individualizare, spor, ncp Sabadeea Sabadeea buna ziua! Prietenul meu este condamnat de un an pt inselaciune si a primit 5 ani.Este recidivist! In luna februarie,dupa indroducerea noul cod penal, i-a ... (vezi toată discuția)