avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie functie director interimar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie functie director interimar

Buna ziua. Va scriu dintr-o postura "interesanta" zic eu. Am sa fac un mic istoric la zi:
-din luna martie 2013, am fost numit, prin decizie, de catre D.A. ca si director interimar al O.S.P.A.. Am acceptat aceasta functie avand in vedere ca mi s-a promis sprijinul D.A. pentru rezolvarea problemelor ce se vor ivi.
-din luna martie si pana in septembrie nu am luat nici un salar (niciunul dintre angajatii OSPA). In septembrie ni s-au alocat o anumita suma de bani care au ajuns pt. plata salariilor pana in luna iunie.
-din luna octombrie am avut promisiuni ca ni se vor aloca alti bani, pentru decontarea contractelor ce le aveam in derulare si au fost avizate de catre D.A.
-in luna decembrie am primit de la M.A. o corespondenta, printre care se amintea "management defectuos". Acest lucru a stat la hotararea mea de a demisiona din functia de director interimar, alaturi de faptul ca din luna iulie 2013 nu am luat nici un ban, niciunul dintre angajati. Aceste doua motive au fost trecute in demisia inregistrata la D.A. inca din 13 decembrie 2013.
Nelamurirea mea este ca cei de la D.A. sustin ca INCA (la data de azi, 28.01.2014) sunt interimar deoarece trebuie sa treaca termenul de preaviz (dar nu am primit nici un act in scris, ci doar informatii verbale), dar eu sutin ca din momentul depunerii demisiei, prin motivatia ei, pot sa demisionez fara acel preaviz, invocand (verbal) acelasi articol ca si D.A, art.81 din C.M, doar ca am facut referire la ultimul paragraf.
Intrebare este CINE ARE DREPTATE? Unde pot gasi ceva acte juridice, daca exista, care sa imi sustina parerea mea?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 28 Ianuarie 2014
Neplata drepturilor salariale poate face obiectul unei demisii fara preaviz , conform art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Art.40 (2) C.mun. - Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

Incalcarea de catre angajator a acestui articol , da posibilitatea salariatului sa demisioneze fara efectuarea unui preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz ChivuLiviu ChivuLiviu Buna seara si la multi ani la toata lumea buna! Am si eu o intrebare va rog... Daca am semnat un contract de munca pe perioada de 12 luni,am convenit cu ... (vezi toată discuția)
Demisie din cadrul primariei hellboy87 hellboy87 Sunt intr-o situatie confuza in acest moment, am primit o oferta de munca mult mai buna ca cea din cadrul primariei, de inspector asistent (cu remuneratie de ... (vezi toată discuția)
Obligata sa demisionez Eu.sa Eu.sa In urma unor schimb de replici cu sefa mi s.a comunicat ca pot pleca si sa nu mai vin si sa ii duc demisia. Eu ce sa inteleg. Ca sunt concediata sau ca plec ... (vezi toată discuția)