as avea o intrebare,daca este legala inmatricularea unui autoturism de teren cu nr date de primarie asemenea scuterelor.in cazul in care primaria imi acorda aceste numere si sunt oprit intrafic de politia rutiera pe raza comunei cine se face direct raspunzator,eu sau primaria care mi-a eliberat numerele?
Nelamurirea mea consta in faptul ca cei de la primarie au zis ca imi inregistreaza masina pentru ca este legal...cine se face apoi direct raspunzator in fata politiei rutiere daca sunt oprit pe raza comunei?eu sau primaria care mi-a inregistrat masina?
ps.ideea este ca nu vreau sa platesc o taxa de prima inmatriculare de vreo 3000 de euro pentru o masina care va merge doar pe dealuri
Cunosc un caz - in comuna Bradulet - Arges cineva are un ARO (si care nu are acte de provenieta in regula) deci masina nu poate fi inmatriculata, a mers la primarie sa o inmatriculeze cu un numar dat de primarie de genul (xx-com.Bradulet), primarul fiid un om responsabil nu a fost de acord. Atunci a facut un act de vanzare cumparare catre o persoana dintr-o comuna vecina si a inmatriculat masina acolo contra unei taxe de 40 RON pe an si probabil o mica spaga. Sunt convins ca nici proprietarul adevarat, nici cel fictiv si nici functionarii primariei Musetesti nu realizeaza ca se incadreaza cu totii in - fals in declaratii si acte publice - Lege prevede - masini si utilaje - dar ARO nu este masina sau utilaj - este autoturism de teren - ARO - inseamna Autoturism Romanesc Original - deci nu masina. Pe documentul de inmatriculare a scris ARO Tuning - iar la intrebarea mea da sti ce inseamna Tuning - proprietarul habar nu avea. El zice ca o foloseste in agricultura si are voie sa o conduca pe o raza de 15 km in jurul comunei Musetesti. Sunt convins ca atat timp cat nu se implica intr-un accident si pana nu il opreste un echipaj de la politia judeteana totul este OK - dar daca se intampla nenorocirea sa vezi cat ii va costa pe toti! Asa ca una este vrerea alta este puterea. Unde e lege nu-i tocmeala iar daca unii cred ca pot interpreta un articol de lege dupa mintea lor e grav. Legea nu se citeste pe articole ci in intregul ei apoi se aplica articolul in contextul legii!