avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Reziliere contract de cesiune a drepturilor de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Reziliere contract de cesiune a drepturilor de autor

Buna ziua,

Vin cu o problema la dumneavoastra. In prezent lucrez la o televiziune unde sunt inregistrat cu contract de cesiune a drepturilor de autor. Data de salariu este 10 ale luni si pana in prezent , 28.01 nu am primit salariul aferent lunii decembrie. As dori sa stiu daca pot pleca fara demisie , deoarece patronul nu se prezinta la sediul unde ne desfasuram activitatea si unde se afla si biroul dansului. As dori sa stiu care sunt circumstantele plecarii mele fara demisie de aici.
Mai este nevoie de preaviz in cazul acesta ?


Ce ar mai trebui sa stiu, in cazul in care parasesc locul de munca, prin ce metoda imi pot recupera banii?

Va multumesc mult pe ajutor si astept un raspuns de la dumneavoastra in cel scurt timp posibil :)

Multumesc frumos ,

O zi frumoasa in continuare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 28 Ianuarie 2014
1. Contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale trebuie să prevadă drepturile patrimoniale transmise şi să menţioneze, pentru fiecare dintre acestea, modalităţile de utilizare, durata şi întinderea cesiunii, precum şi remuneraţia titularului dreptului de autor. Absenţa oricăreia dintre aceste prevederi dă dreptul părţii interesate de a cere rezilierea contractului.

2. Legea nr.8/1996:
Art. 47. - (1) Autorul poate solicita desfiinţarea contractului de cesiune a dreptului patrimonial în cazul în care cesionarul nu îl utilizează sau îl utilizează într-o măsură insuficientă şi dacă, prin aceasta, interesele justificate ale autorului sunt afectate considerabil.
(2) Autorul nu poate solicita desfiinţarea contractului de cesiune, dacă motivele de neutilizare sau de utilizare insuficientă se datorează propriei culpe, faptei unui terţ, unui caz fortuit sau de forţă majoră.
(3) Desfiinţarea contractului de cesiune, menţionată la alin. (1), nu poate fi solicitată înainte de expirarea a doi ani de la data cesionării dreptului patrimonial asupra unei opere. În cazul operelor cedate pentru publicaţiile cotidiene, acest termen va fi de trei luni, iar în cazul publicaţiilor periodice, de un an.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cedat sau nu drepturile de autor, fãrã sã ºtiu, cu un singur click? Andrei Munteanu Andrei Munteanu As dori sa va cer opinia intr-o problema care mie imi pare fara iesire pentru a afla daca am cedat sau nu catre o companie drepturile mele de autor fara sa-mi ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor artem artem As dori sa aflu daca un contract de cedare a drepturilor EXCLUSIVE de autor, incheiat intre angajator si angajat poate avea ca obiect si articolele/operele ... (vezi toată discuția)