Surorii mele ia fost oprit buletinul de catre sefa ei. Spune ca i s-a incarcat un caiet de datorii si s-a gandit sefa ei sa o duca la notar si sa isi ia angajamentul ca achita suma intr-un termen de o saptamana, daca nu o poate baga in inchisoare. Va rog sa ma sfatuiti ce ar putea face in aceasta situatie. Va multumesc foarte mult.
Sefa ei va trebui sa dovedeasca, in caz de litigiu, acel prejudiciu cauzat de sora dvs.
Penal nu are cum s-o traga la raspundere daca nu ar plati acea suma de bani.
Daca a acumulat datorii la serviciu trebuie sa si le achite. Daca nu are cum toata suma o data, poate sa se inteleaga cu sefa ei sa faca un angajament de plata, sa i se opreasca din salariu, lunar, o anumita suma, asa trebuie sa aiba incredere ca isi va recupera banii si-i va inapoia cartea de identitate..
Retinerea cartii de identitate de catre sefa este nelegala. Sa faca o plangere la politie in caz ca nu i se restituie actul. Nu are ce cauta la notariat ptr semnarea vreunui act.
Angajamentul de plata nu are nicio valoarea juridica. Acesta nu constituie titlu execitriu si in baza acestuia nu se pot face retineri din salariu.
Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.
Semneaza statul pe salariul intreg, cat ia in mod normal, dar patroana ii da bani in mana mai putin, pana ii recupereaza, e simplu, asta cu angajamentul de plata este o practica cu tenta personala intre cele doua persoane, practic sora ta recunoaste ca are de dat bani si "promite" ca ii va inapoia, nimeni nu face acte cand da bani cu imprumut si nici cand ii recupereaza de la angajati...
Ciudatenie
BE
am si eu nevoie de un sfat..
am lucrat la o firma care acumuland datorii la stat , a trebuit sa-si inchida portile, ramanand fara licenta. bun... pe data de ... (vezi toată discuția)
Demisie - lichidare
polip
Poate angajatorul sa refuze semnarea lichidarii in cazul in care angajatul are datorii recunoscute in scris fata de firma ? Angajatul poate fi angajat de alta ... (vezi toată discuția)