avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintare datorii presupuse
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintare datorii presupuse

Surorii mele ia fost oprit buletinul de catre sefa ei. Spune ca i s-a incarcat un caiet de datorii si s-a gandit sefa ei sa o duca la notar si sa isi ia angajamentul ca achita suma intr-un termen de o saptamana, daca nu o poate baga in inchisoare. Va rog sa ma sfatuiti ce ar putea face in aceasta situatie. Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 16 Februarie 2014
pt mitran ... retinerea actului de identitate nu este legala , trebuie sa faca si dovada existentei datoriei ...asa ca .
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
ana-cer, moderator
In baza angajamentului de plata nu se pot face retineri din salariu.
Actul de identitate nu poate fi retinut asa, de oricine, nici macar de sefa surorii dvs. Sora dvs nu trebuie sa semneze nici un fel de act, altceva decat documentele uzuale la serviciu, nu are ce cauta la notar, nu trebuie sa isi ia nici un angajament. Daca exista intr-adevar un prejudiciu, sefa ei va trebui sa-l dovedeasca si sa se stabileasca in mod foarte clar daca vinovatul este sora dvs sau altcineva. Referitor la Cartea de identitate o poate declara pierduta, furata, etc si isi poate face alta. Prin emiterea unei noi CI, cea veche se anuleaza.
De ce s-o declare pierduta in cazul in care este retinuta ilegal ? Nu cumva aceasta declaratie intra sub incidenta legii penale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie la locul de munca viragvari viragvari Buna seara, Am intrat intr-o incurcatura cam ciudata,sper sa pot explica cat de clar situatia care suna in urmatorul fel: M-a angajat o firma de ... (vezi toată discuția)
Ciudatenie BE BE am si eu nevoie de un sfat.. am lucrat la o firma care acumuland datorii la stat , a trebuit sa-si inchida portile, ramanand fara licenta. bun... pe data de ... (vezi toată discuția)
Demisie - lichidare polip polip Poate angajatorul sa refuze semnarea lichidarii in cazul in care angajatul are datorii recunoscute in scris fata de firma ? Angajatul poate fi angajat de alta ... (vezi toată discuția)