avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lmprumut de bani nerestituit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lmprumut de bani nerestituit

Buna ziua,as dori o mica lamurire.In anii 2008 si 2009 am dat doua sume de bani imprumut cu acte facute la avocat semnate,inregistrate.Cea din 2008 avea scadenta sfarsitul lui 2008 si cel din 2009 avea scadenta sfarsitul lui 2009.Pot actiona in instanta persoana in cauza ca nu mi-a restituit banii?Tin sa precizez ca e vorba de un neam si ca in aceea perioada ne intelegeam bine si nici nu eram in tara.Acuma ca lucrurile s-au schimbat am solicitat restituirea banilor,avand ca raspuns un refuz.Ce as putea face?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmarcel , utilizator 12:52, 29 Ianuarie 2014
Din pacate dreptul la actiune pentru recuperarea sumelor de bani s-a prescris. De la momentul scadentei, aveati potrivit legii, un termen de 3 ani pentru a actiona in instanta pentru restituirea sumelor de bani. Singura solutie este ca imprumutatii sa va achite de buna-voie banii imprumutati deoarece pe cale judecatoreasca, este prea tarziu sa actionati.
Va multumesc pentru raspuns.
As mai avea o mica intrebare daca nu derajez, este vorba de aceeasi situatie doar ca din alt punct de vedere...eu am cele 2 imprumuturi ...practic acele e imprumuturi reprezinta 30 de mii de euro care i-am dat in perioada precizata pentru o casa.Ideea era ca mai ramaneau 6000 de euro de dat cand se incheie actele.....in prealabil eu i-am mai dat mai multe sume de bani pentru a achita diverse cheltuieli care le-a facut.Doar ca pe aceste sume...care ajung undeva la aproximativ 4000 de euro nu am mai facut nici un act ...mergand pe incredere cum am spus anterior.Contractul de vanzare a imobilului scade in aprilie...adica pana in aprilie anul acesta trebuie sa incheiem actele...el construindu-si un etaj deasupra si din cauza actelor de constructie nu a terminat nici acuma toate actele de intabulare si dezapartamentare.Ideea e ca nu mai recunoaste ca a luat acesti bani de la mine.Sume pe care le am trecute,spre greseala mea ,doar in caietul personal.Pot sa cer o recalculare a sumei restante in instanta avand in vedere ca el 30.000 euro ii are din 2008-2009,si sa solicit o recalculare pe baza "dobanzii" sa ii zic asa?Adica el s-a folosit de banii mei de acuma 4-5 ani si inca nu am terminat cu actele.
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,un prieten a imprumutat cu 6000 de euro pe un comerciant ... mikelniki77 mikelniki77 Buna ziua,un prieten a imprumutat cu 6000 de euro pe un comerciant cu Intreprindere individuala la notar. Au incheiat un contract de imprumut in august si cu ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut mariusiancu87 mariusiancu87 Am incheiat un contract de imprumut in aprilie 2008. Am mers la executor pentru a ma ajuta sa recuperez banii si a spus ca nu mai pot face nimic pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera niste bani imprumutati? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot recupera niste bani imprumutati,daca imprumutatul nu mai doreste returnarea acestora. Precizez ca ... (vezi toată discuția)