avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare la renuntare la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare la renuntare la mostenire?

Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, fratele ei sa o ingrijeasca pana la sfarsit pe mama lor, caci sora nu locuieste in tara. Mama insasi o determina la acest gest. Dupa un timp, din nefericire, fratele decedeaza. Mama bolnava este acum disperata si vrea sa-si recupereze casa si averea din care se vede izgonita de nora. Ce e de facut? Cum poate sora sa revina asupra renuntarii? Ce poate invoca? Va rog, prietena mea e disperata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:36, 1 Februarie 2014
Prietena mea stie ca ii revin (50% +1/4 X 50%) din imobil. Inca nu s-a facut succesiunea,cat poate ea sa intarzie acest lucru? Ce o nelinisteste este de cand nora are drept asupra partii nurorii de mostenire: 1.imediat, 2. numai dupa o eventuala vanzare, 3. la decesul ei, a soacrei ( s-ar putea notifica pct.3 printr-o intelegere inatacabila?). Exista si un copil minor. 4.Cum pot fii inscrise bunurile transmise din aceasta succesiune ca sa fie asigurate pana la majoratul acestuia; se poate impune asa o conditie? Multumesc frumos.

Imi pare rau, eu nu pot intelege nimic, raspund la alti 3 oameni pana pun cap la cap informatiile de aici.
Reveniti mai clar sau, mai bine, mergeti la un specialist.
Al cui e minorul? Ce renuntare a facut sora dupa frate? Alt imobil unde sa stea soacra mai exista? Ce conteaza pe numele cui era bunurile mobile? Ce doreste sora?
Aha, dna are un nepot daca am inteles bine atunci ce sa mosteneasca in calitate de bunica?Nora si copilul mostenesc averea fiului .Va rog sa expuneti clar si coincis problema .Va multumesc!
Nu conteaza pe ce nume au fost daca au fot cumparate in timpul casatoriei.
Cand a renuntat sora, a renuntat si mama la succesiunea sotului ?
Si daca ar fi renuntat si tot ar avea jumatate din casa asa ca nu vad de ce se simte amenintata de nora si ce casa vrea sa recupereze..
A, daca a vandut tot ce avea copilului (fratelui ) si nu si-a rezervat niciun drept real ( abitatie, uzufruct), e rau ca se poate trezi in strada si nimeni nu va avea nimic de facut
Renuntarea facuta de sora nu se poate revoca.
Daca fratele decedat a avut copii, mama si sora nu il mostenesc, ci copilul si nevasta.

Eu am inteles ca sora a cedat partea ei fratelui cu conditia sa o ingrijeasca pe mama lor .Utilizatorul sch nu a specificat nicaieri daca dna in cauza a mostenit ceva!Avand in vedere disperarea in cauza exista posibilitatea ca toata mostenirea sa fie trecuta pe numele fiului decedat care acum il mosteneste vaduva si copilul acestuia.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune dandin dandin in urma decesului tatalui,se va dezbate succesiune intre mama si fratele meu.mama si fratele renunta la succesiune in favoarea mea.in aceasta situatie copilui ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire so2ro so2ro Buna ziua, Va redau pe scurt cateva date: - o familie e formata din mama si fiu, ambii avand apartament proprietate personala. - fiul a decedat, iar la ... (vezi toată discuția)