avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despagubiri ca urmare a concedierii ilegale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despagubiri ca urmare a concedierii ilegale

Se calculeaza si contravaloarea tichetelor de masa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:56, 14 Aprilie 2009
Eu gandesc asa: daca instanta de judecata il repune in drepturile avute anterior atunci anterior a avut si dreptul de a se prezenta la lucru. Acest drept i-a fost interzis de angajator prin concediere ilegala. Deci trebuie sa primeasca c/val. tichetelor de masa.
Ati fost repus in situatia anterioara intrucat instanta a apreciat ca a fost vorba despre o concediere ilegala.
Operand principiul juridic restitutio in integrum, puteti interpreta ca "salariatul a fost prezent la lucru" in acea perioada.
Dupa mine, prezenta la lucru este o obligatie a angajatului, nu un drept, este ca si cum ai spune "plata facturii telefonice este un drept al abonatului". Dar ma tem ca discutia devine prea "teoretica".

Pt d-na Gabriela Pintea: sa presupunem ca respectivul salariat era angrenat inainte de concediere intr-o lucrare colectiva (un proiect, etc), intre timp lucrarea a fost terminata cu succes si cei implicati au primit un bonus substantial. Dim moment ce salariatul concediat a fost prezent la locul de munca (virtual, conform principiului amintit) nu cumva are el dreptul si la acel bonus?
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Instantlife, utilizator
Sigur, putem sa presupunem cate in luna si in stele dar angajatul respectiv va primi toate drepturile:
1. conform hotararii judecatoresti;
2. care rezulta din actele normative in vigoare, acte care au legatura directa cu calitatea de angajat a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii dupa concedierea abuziva SANTIER SANTIER Buna ziua! Sotia mea a castigat un process intentat angajatorului pentru concediere abuziva, si a castigat in instanta reincadrarea (la care a renuntat, ... (vezi toată discuția)