Imprejurarile exacte, pe care le-am declarat si la politie si la firma de asigurari sunt urmatoarele: cand am iesit din parcare l-am vazut pe celalat sofer luand virajul, la circa 120 m fata de parcarea din care ieseam; am iesit cu semnalizare stanga si am repus semnalizarea (sarise cand aveam masina dreapta) deoarece urma sa virez in curte in vreo 15- 20 m. Distanta la care se afla el in momentul in care am iesit din parcare nu prezenta risc pentru incadrarea pe banda de circulatie din parcare. Cand a trebuit sa virez pe pod am oprit ptr a ceda prioritate de dreapta, aveam masina care venea din fata. Cred ca dl. din spatele meu se incadrase in depasirea mea, a realizat ca nu mai are timp si a revenit pe banda lui, ceea ce a determinat tamponarea autoturismelor; natura avariilor si timpul in care a ajuns langa masina mea ar indica o viteza destul de a acestui sofer, , opinia mea, dar nu m-am legat de acest aspect in declaratii, oricum nu ar fi avut sens. In ziua accidentului , cand el nu a mers la politie, a spus ca de ce am oprit, ca am mers pe mijlocul drumului. Pe mijlocul drumului nu am mers, drept ptr care nu am avut impact cu masina care venea din fata. La politie , a doua zi,a spus ca eu nu as fi avut semnalele in functiune, nici stopurile nici semnalizarea, mai exact ca nu ar fi mers(cu toate ca acestea functionau si in prima zi nu s-a legat de ele). Eu nu vad sa am vreo vina, decat ca nu mi-am dat seama ce viteza avea el cand a luat virajul. Dvs. ce credeti, este culpa comuna?
Cred ca ar trebui sa te opresti aici si intrebarile astea sa ti le pui singura. Nu mi-o lua in nume de rau.
Daca inteleg bine dinamica accidentului, ai iesit din parcare, ai traversat jumatate de carosabil (sensul opus), ai virat stanga si dupa 15-20 de metri ai oprit sa dai prioritate pentru a vira din nou stanga, intentionand sa iesi din nou de pe carosabil. Cel care te-a tamponat era undeva la 120 de metri in dreapta (in momentul in care ai inceput manevrele).
Daca estimam ca avea o viteza de 60 de km/h (nu cred ca a ajuns la mai mult, avand in vedere ca tocmai iesise din viraj), cei 120 de metri i-a parcurs in aproximativ 6 secunde.
Cred ca in imprejurarea data, cel ma iintelept era sa-l lasi sa treaca, nu sa te infigi in fata lui. Mai ales ca intentionai sa iesi din nou de pe carosabil. Faptul ca ai semnalizat nu ti-a garantat prioritatea.
Inteleg ca durerea e mare, date fiind avariile la masina ta, dar parerea mea este ca esti singura vinovata. Legal si moral. Este posibil ca respectivul sa fi avut o viteza mai mare decat cea legala, dar consider ca este mai bine sa anticipezi miscarile din trafic si sa nu fortezi o manevra, bazandu-te pe faptul ca ceilalti participanti la trafic te vor evita.
Imi pare rau, dar asta este opinia mea.
Pentru a nu schimba sensul discutiei, nu o sa mai postez pe tema asta.
O seara buna tuturor.