avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna seara,

daca in urma partajului unul dintre soti datoreaza 40000 euro celuilalt si i s-a atribuit unul din cele 2 apartamente detinute in comun in timpul casatoriei, in valoare de 50000 euro, este obligat sa vanda proprietatea sa poate achita suma datorata sau o poate achita esalonat din veniturile sale?Daca se poate esalona plata datoriei, care este perioada maxima in care trebuie sa stinga datoria?

Va multumesc.



Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:23, 1 Februarie 2014
Se poate si esalonat depinde de intelegerea intre parti.
multumesc pentru raspuns.

putin probabil sa existe disponibilitate pentru o intelegere in acest sens...cel caruia i se cuvine suma stabilita de judecator poate cere executarea silita, in conditiile in care detinatorul apartamentului nu are alta locuinta si nici un alt bun care sa ii fie valorificat pentru recuperarea sumei datorate?

multumesc
Sigur ca se poate ajunge la executare silita. Daca stia ca nu poate da banii astia, trebuia sa ceara sa imparta altfel.
In situatia asta, ar trebui sa gaseasca cumparator pt casa pt a nu fi vanduta la licitatie.
Cam ciudat totusi.. asa diferenta mare de valoare e intre imobile ? adica unul ramane cu un imobil plus 40 de mii de euro, iar celalalt ia un imobil de 50 mii si da sulta 40 mii ?


multumesc pentru raspuns
au fost si alte bunuri si depozite
ceea ce pare a nu fi tocmai corect, ar fi ca legea sa te oblige sa vinzi locuinta, ca sa poti achita suma datorata imediat, iar tu sa traiesti in continuare platind chirie pentru o alta locuinta
Nu e corect nici pt partea adversa sa astepte niste ani buni pt a-si vedea banii. In cadrul procesului puteati cere o perioada de gratie sau partajul in alt fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuție sumă după licitație-ajutor ciprian333 ciprian333 Am contractat un leasing, nu l am mai putut plăti și am fost executat silit pe apartament bun comun. Instanta a dispus sistarea stării de indiviziune, și ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mihaikkkkk mihaikkkkk daca in urma partajului reclamanta a obtinut jumatate din bunul imobil cifrat la 14000 EURO REPREZENTAND SULTA pe care eu as putea sa io dau reclamantei doar ... (vezi toată discuția)
Hotarare de vanzare in caz de partaj,prin executor judecatoresc castorul castorul Buna ziua!Sunt parte intr-un proces de partaj din 2005,la ultimul termen instanta a dispus vanzarea prin executor judecatoresc,eu nu sunt de acord cu vanzarea ... (vezi toată discuția)