daca in urma partajului unul dintre soti datoreaza 40000 euro celuilalt si i s-a atribuit unul din cele 2 apartamente detinute in comun in timpul casatoriei, in valoare de 50000 euro, este obligat sa vanda proprietatea sa poate achita suma datorata sau o poate achita esalonat din veniturile sale?Daca se poate esalona plata datoriei, care este perioada maxima in care trebuie sa stinga datoria?
putin probabil sa existe disponibilitate pentru o intelegere in acest sens...cel caruia i se cuvine suma stabilita de judecator poate cere executarea silita, in conditiile in care detinatorul apartamentului nu are alta locuinta si nici un alt bun care sa ii fie valorificat pentru recuperarea sumei datorate?
Sigur ca se poate ajunge la executare silita. Daca stia ca nu poate da banii astia, trebuia sa ceara sa imparta altfel.
In situatia asta, ar trebui sa gaseasca cumparator pt casa pt a nu fi vanduta la licitatie.
Cam ciudat totusi.. asa diferenta mare de valoare e intre imobile ? adica unul ramane cu un imobil plus 40 de mii de euro, iar celalalt ia un imobil de 50 mii si da sulta 40 mii ?
multumesc pentru raspuns
au fost si alte bunuri si depozite
ceea ce pare a nu fi tocmai corect, ar fi ca legea sa te oblige sa vinzi locuinta, ca sa poti achita suma datorata imediat, iar tu sa traiesti in continuare platind chirie pentru o alta locuinta
Nu e corect nici pt partea adversa sa astepte niste ani buni pt a-si vedea banii. In cadrul procesului puteati cere o perioada de gratie sau partajul in alt fel.
Executarea silita
mihaikkkkk
daca in urma partajului reclamanta a obtinut jumatate din bunul imobil cifrat la 14000 EURO REPREZENTAND SULTA pe care eu as putea sa io dau reclamantei doar ... (vezi toată discuția)