avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu medical + cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu medical + cumul de functii

Cum se calculeaza concediul medical in cazul unui salariat care in ultimele 6 luni a avut 2 contracte de munca( numai 4 luni a lucrat concomitent la 2 societati) , dar a renuntat intre timp la unul dintre ele? La determinarea bazei de calcul se cumuleaza si veniturile realizate la cealata societate?
Baza de calcul a indemnizatiei se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Sa inteleg ca in aceste 6 luni dinainte de concediul medical intra si perioada de 4 luni cu venituri cumulate? In perioada celor 4 luni s-au platit contributiile de catre ambii angajatori?
Da, s-au platit contributiile de catre ambii angajatori.
In acest caz, baza de calcul va avea in vedere valoarea medie a veniturilor din ultimele sase luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod calcul concediu medical ContSters47405 ContSters47405 Cum se calculeaza concediul medical in cazul unui salariat care in ultimele 6 luni a avut 2 contracte de munca( numai 4 luni a lucrat concomitent la 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical myhaela24 myhaela24 buna. am si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Sunt insarcinata si primul medical l-am avut in octombrie si a fost de 21 de zile fiind cu ... (vezi toată discuția)
Somaj si baza concediului medical ContSters81099 ContSters81099 Intrebarea mea este daca indemnizatia de somaj tehnic intra in baza de calcul al concediilor medicale? Daca nu atuncea angajatul totusi are de pierdut daca ... (vezi toată discuția)