buna. am si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva.
Sunt insarcinata si primul medical l-am avut in octombrie si a fost de 21 de zile fiind cu codul 01 adica 75%. In ultimele 6 luni nu am mai avut nici un medical. Cand am dus medicalu la firma care lucrez patronul mi-a spus ca medicalu se plateste 75%din salarul minim pe economie impozabil adica 75%din 496ron nu din 650ron cat este minimu pe economie. vreau sa stiu daca este corect cum mi sa platit acest medical
Baza de calcul a unui c.m. o reprezinta media veniturilor brute realizate in ultimile sase luni. Deci puteti calcula in functie de salariile brute pe care le-ati realizat in ultimile sase luni si zilele lucrate, o medie zilnica a bazei de calcul. Aceasta valoare o inmultiti cu numarul de zile de cm pe care le-ati avut si aplicati asupra ei procentul de 75%. Un An Nou cu sanatate, liniste si bucurii.
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei se determina prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul. Baza de calcul a indemnizatiilor se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.