avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Curtea de apel - hotarare executorie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Curtea de apel - hotarare executorie?

Buna dimineata. :)

Va rog, sa ma lamuriti cu privire la o informatie auzita recent in media si anume, se spune ca, de astazi, 1 februarie 2014, dupa intrarea in vigoare a noilor coduri penale, in cadrul unui proces penal, in cazul in care, instanta de apel mentine hotararea de condamnare a unei persoane data de catre instanta de fond, inculpatului i se pune in aplicare pedeapsa primita si se poate adresa inaltei curti doar in timpul executarii pedepsei?

Cu alte cuvinte, hotararea curtii de apel este executorie? #-o

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:34, 2 Februarie 2014
Hotararea este definitiva in aceste conditii descrise insa si pe ve hiul od situatia era similara.
Z-au restrans motivele de recurs insa persoana se poate afla intr-o situatie asemanatoare cum era pe vechea lege.
Nu am analizat atent aceste aspecte dar imi vine greu sa cred ca se va aresta persoana pana se va lamuri cu recursul.
Aici ar putea aparea anumite probleme deoarece recursul se poate finaliza in timp in mai multe variante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare dupa ultimul termen de judecata la instanta de apel? Marka Marka Buna ziua! Va rog, sa-mi spuneti daca ati auzit, sau daca cunoasteti cauza in care, dupa intrarea in vigoare a noilor coduri penale de la 1 febr 2014, s-a ... (vezi toată discuția)
Tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune cristynn cristynn Buna ziua, As dori sa stiu daca Tribunalul Bucuresti in acest dosar a admis de 2 ori cererile de liberare conditionata si inlocuirea masurii preventive,dupa o ... (vezi toată discuția)
Neparticiparea la sedinta de judecata viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți cum se poate ca un inculpat sa scape cu renunțarea la aplicarea pedepsei după trei ani de proces , pentru infracțiunile de ultraj ... (vezi toată discuția)