avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii!

BUNA!ce sar putea face in cazul meu!As dori sa fac acte de proprietate pe casa si pamintul de la tara,sintem 2 frati si trei surori,tata traieste ,mama e decedata de 4 ani!Eu sint cel mai mic din familie(baiat) si dupa cum hatarisera parintii de cind eram mici ca eu voi fi mostenitorul a venit momentul dezbaterii mostenirii!Toti sunt deacord cu procedura numai ca sint probleme cu actele,pamintul pe care tatal meu il tine nu este trecut in titlu de proprietate tot!cum se poate face pt a intra in posesie tatal dupa care sa putem face actele si ce procedura trebe facuta pt dezbatere,as putea imputernici pe cineva prin procura sa poata semna in locul meu si a altor frati in cazul in care nu suntem in tara?
Cel mai recent răspuns: ContSters312311 , utilizator 13:46, 1 Februarie 2014
trebuie sa rezolvati problema actelor pt. pamantul tatalui si dupa aceea faceti dezbaterea. Apelati la un specialist pentru a vedea in baza carei legi poate dobandi acte tatal dvs. (sau poate prin uzucapiune in instanta).
La ce va referiti cand spuneti ca "nu este trecut in titlu de proprietate tot"?

In masa succesorala intra numai bunurile mobile si imobile pentru care exista la data deschiderii procedurii de succesiune documente de proprietate aflate pe numele sau si pe numele persoanei decedate.

Daca casa este pe numele ambilor parinti intra in masa succesorala, daca este numai pe numele tatalui va intra in masa succesorala dupa decesul acestuia.

Prin urmare, daca pe titlul de proprietate nu apare si numele mamei, terenul respectiv nu va intra in masa succesorala.

Pentru a deveni numai dvs. mostenitor ceilalti (tata si fratii) trebuie sa dea o declaratie de renuntare.

Chiar daca sunteti cel mai mic dintre frati iar parintii au hotarat sa va dea dvs. toata mostenirea de cand erati mici, in situatia actuala tatal nu mai poate dispune de toata masa succesorala iar fratii au dreptul fiecare la o cota parte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
cyan, moderator
MULTUMESC!Dar in cazul in care as vrea sa fac acte doar pe casa si gradina ar fi mai simplu?Fratii si tatal sunt deacord si nui nici o problema!:(
Daca pe actul de propritate al casei este doar tatal acesta poate face act de donatie iar fratii pot mentiona ca nu vor avea pretentii viitoare.
Ms. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dadaianu dadaianu Buna ziua! Am o problema privind dezbaterea mostenirii daca ma poate ajuta cineva. Parintii mei au decedat amandoi,tatal acum doi ani si mama acum un an.In ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)