avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical cod 08
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical cod 08

Buna ziua.

Medicul meu de familie mi-a dat un CM de 10 zile pentru o cistita.
A pus cod 08 pt ca afectiunea a aparut in sarcina.

Acum, ca ma gandesc mai bine 08 este sarcina si lauzie, de unde trag eu concluzia, fara a fi expert, ca se pune la concediul pre si post natal acest cod, nu la cistita mea. Mai am pana la prenatal.

Va trebui sa merg la el sa il modifice?
Cum se modifica un CM? Se poate?

Prenatalul se poate intrerupe cu un medical 01 si apoi reluat? Pare cam ilogic...

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:28, 1 Februarie 2014
1. - Concediul de maternitate nu se poate intrerupe printr-un alt concediu medical.
- Poate ca medicul de familie a procedt corect daca este termenul sa intrati in conevdiu de maternitate.

2. Daca medicul a gresit cand a pus codul de indemnizatie pe certificatul medical trebuie mers la el sa faca modificarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si concediile medicale din perioada sarcinii Hellene04 Hellene04 As dori sa-mi spuneti - daca eu sunt in a 30 a saptamana de sarcina, cand pot legal sa intru in concediu prenatal? In baza carei prevederi legale? Si inca ... (vezi toată discuția)
01- 31.01 risc maternal, 20- 31.01 prenatal. e corect? Issa12 Issa12 Sunt insarcinata in 32 de saptamani. Medicul de familie a emis concediul de risc maternal pentru luna ianuarie 01-31, urmand ca, dupa calculele lui, acesta sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru concediul prenatal suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce acte trebuie intocmite de angajator pentru o angajata care solicita concediu prenatal? De la angajata, in afara de informarea prin acre ... (vezi toată discuția)