avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legea 63/2011
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legea 63/2011

In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in "limita maximă de 20%" si ca acest spor se "utilizează la grupuri școlare sau la unitățile școlare cu personalitate juridică stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului".
Este legala plata acestui spor daca Ministerul nu a precizat nici pana in anul 2014 care sunt unitatile scolare la care se aplica? Este obligatorie publicarea in Monitorul Oficial a precizarii respective?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 13:30, 2 Februarie 2014
Nu-l stabileste ISJ-ul, ci se aproba, in baza cererii depusa de catre secretarul-sef, in CA al scolii.
Nivelul maxim al sporului este prevazut in lege. Eu va intreb; "Cate secretare are scoala de trebuie sa existe secretar-sef?"
toate:)))

Se cauta solutii pentru a se evita ordonanta 77/2013... 5 posturi de executie=posturi de aceeasi natura=cu fise ale postului asemanatoare....Cea mai noua "fita" ar fi ca ordonanta 77 a fost data in domeniul legilor organice....si ca guvernul si-a depasit "mandatul' din legea de abilitare:)
Pariu ca nu se aplica? Si nu asa se interpreteaza. Ar trebui sa fie 5 secretare, nu 5 posturi didactic auxiliar. Ia ganditi-va: contabila va fi sefa secretarei, iar secretara sefa contabilei...
1.Vor face 'directia de achiziti";
2. In fisa postului a fiecarui cadru didactic vor trece obligatia de a propune spre cumparare carti de specialitate/material didactic;
3. "Operatiunea" va fi coordonata de catre contabilul sef.....si asa isi face rost de subordonati:)

Nu stiu daca se aplica...Dar deja ISJ a dat ordin spre punere in practica.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
Radamante, utilizator
Personalul didactic nu se supune compartimentului contabil. De aceea se si numeste didactic auxiliar. Nu, nu se va putea face niciun artificiu.
In mod cert, nu se va putea. Cu o contabila si o secretara, nu se poate sa ajungi la 5 ca sa constitui un birou. Bibliotecara si laboranta nu au atributii financiar-contabile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie ca invatamant una_una una_una Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti: 1) In cat timp are obligatia conducerea unei scoli sa-ti aduca la cunostinta o decizie luata in CA? Baza legala in acest ... (vezi toată discuția)
Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Competenta in control la scoala tora68 tora68 buna ziua, as dori sa stiu unde trebuie depusa o sesizare cu privire la munca unei contabile de la o scoala gimnaziala? de la inspectorat scolar judetean ... (vezi toată discuția)