avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa 6 ani convietuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa 6 ani convietuire

mama a fost casatorita timp de 6 ani cu sotul ei care a decedat in aceasta perioada si vreau sa stiu daca are drept de mostenire asupra bunurilor sotului.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:41, 1 Februarie 2014
Da, are drept de mostenire. Cota ce ii revine se stabileste in raport de clasa de mostenitori cu care vine la mostenire (copiii defunctului, frati, parinti, etc)
Daca era casatorita cu acesta cand a decedat domnul, atunci il mosteneste.
stiu ca are dreptul insa au trecut ceva ani deoarece tatal meu adoptiv a decedat in ian. 89. Mama nu a luat nici o masura in privinta mostenirii. Are toate documentele necesare,act casatorie,deces cu tatal meu adoptiv. Daca merg un pic pe la primaria comunei de unde era el si solicit documente asupra propritatilor,cum ar trebui sa procedez?
Cereti anexa 24 de la Primarie si dezbateti succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 samblaky samblaky Ref: Anexa 24 În cererea tip pentru eliberarea documentului, în care se declară mostenitorii defunctului, unul din moştenitori fiind decedat la momentul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)
Succesiune tcaciuc48 tcaciuc48 fratele a decedat in luna decembrie 2015,cine participa la succesiune,fiica fratelui sotia fratelui sau cei doi frati,cat primesc fiecare? Cu stima (vezi toată discuția)