avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapta mea intra la noul cod penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapta mea intra la noul cod penal?

Buna seara,
Am fost prins anul trecut(noiembrie 2013) cu o alcolemie de 0.47 in aer expirat.Rezultatul la sange a fost de 0,9 si 0.75.Pana in prezent nu stiu nimic legat de solutionarea faptei mele.Cu intrarea in vigoare a noului cod penal am vazut ca se aduc unele modificari privind valorile care constituie infractiune.O sa fiu judecat dupa noul cod?
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 20:44, 1 Februarie 2014
Veti fi judecat dupa noul cod penal.
Ca sa constituie infractiune, trebuie sa aveti 0.8g/l alcool in sange la momentul prelevarii probelor bilologice.
Este insa posibil ca procurorul sa ceara recalcularea alcoolemiei, ca sa va iasa peste 0,8 si fapta sa constituie infractiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie ContSters218176 ContSters218176 Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost prins conducand autovehiculul cu alcolemie de 0,8 in aerul expirat, iar in sange nu am primit inca rezultatele, ceea ce ... (vezi toată discuția)