CE ACTE SI CITI BANI AM NEVOIE PENTRU A DESCHIDE UN PROCES DE IESIRE DIN INDIVIZIUNE? AM AFLAT CA AM NEVOIE SI DE COPIE LEGLIZATA DUPA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR. IN CITE EXEMPLARE??? TIN SA VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURILE DUMNEAVOASTRA SI SA VA DORESC SARBATORI FERICITE!!!!!
Aveti nevoie de copii simple de pe acte, nu de copii legalizate: certificat de mostenitor, titluri de proprietate, acte de stare civila din care sa reiasa legatura cu defunctul, schite/planuri cadastrale etc. Taxa de timbru este de 19 lei si timbru judiciar de 0,15 lei. Daca veti angaja avocat, veti plati onorariu in functie de contractul pe care il veti face cu acesta.
Toate actele trebuie depuse in atatea exemplare cate parti sunt plus un set pentru dosar, care raman la judecatorie.
Dosarul se introduce la judecatoria din raza ultimului domiciliu al defunctului.
Nu trebuie dosare, ci doar copii de pe acte, asezate in atatea seturi cate parti sunt.
Ca sa dureze mai putin si sa nu cheltuiti prea mult, puteti sa va intelegeti cu ceilalti mostenitori si sa incheiati o tranzactie inca de la primul termen prin care sa impartiti bunurile. In acest fel, evitati expertizele si alte probe costisitoare.
Iesirea din indiviziune se poate face. Eu am o problema si mai grea. Terenul pe care se afla imobilul nu este proprietatea locatarilor. Fiecare dintre cei patru locatari ai imobilului (o cladire cu 4 apartamente), are separat, ca anexa, o suprafata de teren. In schita casei anexele apar atasate imobilului dar in realitate sunt la 50 m de imobil. In una din anexele respective unul din locatari si-a facut bucatarie de vara, dorind la momentul actual o schimbare de destinatie a spatiului.
Intrebarea: Proprietarul pe terenul respectiv poate darama toate acceste anexe pe motivul "eu sunt proprietarul si fac ce vreau cu terenul meu"?