avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incetare raport serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incetare raport serviciu

buna seara!am si o o intrebare.Mia depus o cerre catre domnul primar, pentru incetarea raportului de serviciu conform art.97, lit.b, incepand cu data de 29, in data de 31 am revenit cu o cerere prin care comunicam ca incepand cu data de 3 a lunii urmatoare nu ma voi mai prezenta la serviciu.Care este riscul si ce mi se poate intampla?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 17 Februarie 2014
Art.97 lit.b din Legea nr.188/1999 necesita acordul partilor.. Prin urmare, nu aveti cum sa impuneti angajatorului sa-si dea acordul la incetarea raportului de serviciu.

Neprezentarea dvs la serviciu constituie abatere disciplinara care poate fi sanctionata de catre angajator , inclusiv cu desfacerea disciplinara a raportului de serviciu.
Va multumesc pt raspuns.Aceasta abatere disciplinara in ce consta?ma afecteaza la angajarea la un alt loc de munca?
daca imi dau demisia conform art.97, lit.e, cele 30 de zile calendaristice ce reprezinta preaviz?dk nu ma prezint ce mi se poate intampla?va multumesc
1. Desfacerea discplinara a raportului de serviciu va afecteaza, intrucat timp de 7 ani de zile de la data incetarii raportului de serviciu nu mai puteti ocupa un post de functionar public.

Legea nr.188/1999, art. 54. - Poate ocupa o funcţie publică persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
c) are vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
d) are capacitate deplină de exerciţiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare funcţiei publice pentru care candidează, atestată pe bază de examen medical de specialitate;
f) îndeplineşte condiţiile de studii prevăzute de lege pentru funcţia publică;
g) îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice;
h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) nu a fost destituită dintr-o funcţie publică sau nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
j) nu a desfăşurat activitate de poliţie politică, astfel cum este definită prin lege.

2. Preavizul constituie inștiințare prealabilă făcută de către o parte contractantă privind încetarea raportului de munca/de serviciu într-un anumit termen.
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea disciplinara a raportului de serviciu/ de munca.
va multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz pentru functionari publici dcnioana dcnioana Cum pot inceta raportul de activitate mai devreme decat 30 zile? Perioada de 30 de zile de preaviz mentionata in lege se refera la zile lucratoare? (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz,functionar public de executie, fara a fi semnat contractul individual de munca Paulaaa Paulaaa Sunt angajata de o luna ca si functionar public de executie, consilier, clasa I , grad profesional debutant, mi-am depus demisia si as vrea sa stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)
Legea 188/1999(r2)- functionari publici-incetarea raportului de serviciu alexe cristian alexe cristian Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: - in baza Legii 329/2009 si a OAP 1730/2009, pensionarii cumularzi au obligatia de a-si exprima in ... (vezi toată discuția)