avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Perioada de preaviz,functionar public de executie, ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Perioada de preaviz,functionar public de executie, fara a fi semnat contractul individual de munca

Sunt angajata de o luna ca si functionar public de executie, consilier, clasa I , grad profesional debutant, mi-am depus demisia si as vrea sa stiu daca sunt obligata sa stau in perioada de preaviz 30 zile potrivit Legii nr.188/1999 , in conditiile in care eu nu am semnat contractul individual de munca? Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 14 Iulie 2014
1. Functionarii publici nu au c.i.m., ci raport de serviciu . Trebuia sa primiti actul de numire in functie.

2. Trebuie sa stati in preavizul de 30 de zile prevazut de Legea 188/1999.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea disciplinara a raportului de serviciu , in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie functionar public tora68 tora68 buna seara, azi unul dintre colegii mei( functionar public) si-a inaintat demisia, a predat cheile si a plecat. In cererea de demisie specifica ca demisia ... (vezi toată discuția)
Demisia dintr-o functie BaraganMarius BaraganMarius Hristos a înviat! Ajutati-ma va rog intr-o privinta. Eu mi-am depus dosarul pt un post de consilier juridic grad debutant la o primarie, sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Incetare raport serviciu delia_10 delia_10 buna seara!am si o o intrebare.Mia depus o cerre catre domnul primar, pentru incetarea raportului de serviciu conform art.97, lit.b, incepand cu data de 29, in ... (vezi toată discuția)