avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia dintr-o functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia dintr-o functie

Hristos a înviat! Ajutati-ma va rog intr-o privinta. Eu mi-am depus dosarul pt un post de consilier juridic grad debutant la o primarie, sunt singurul candidat, si urmeaza sa dau proba scrisă pe data de 23 luna aceasta. In situatia in care voi castiga postul de consilier juridic, pot sa imi dau demisia din acel post imediat ? e vreun termen minim in care imi pot da demisia dintr-o functie ?
Intreb acest lucru, deoarece doresc sa-mi depun dosarul si pentru un post de grefier, iar prima proba este la sfarsitul lunii viitoare. Avand in vedere aceste aspecte, eu as vrea sa stiu daca in situatia in care voi lua examenul pt consilier juridic in primarie, pot sa imi dau demisia imediat, daca voi castiga concursul pt postul de grefier ?
Ultima modificare: Luni, 15 Mai 2017
BaraganMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 15 Mai 2017
Puteti sa va dati demisia cand doriti dvs.
freeelis a scris:

Puteti sa va dati demisia cand doriti dvs.

conform art.102 din Legea nr.188/1999, Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

.... Sunteti sigur de asta ? Din cate am citit in legea privind statutul funcţionarilor publici, zice ca demisia produce efecte dupa 30 zile, asta insemnand ca eu dupa 30 zile, am voie sa imi depun dosarul de concurs pt alta functie ?

Doresc sa fiu lamurit cu mai multe detalii sau exemple, va rog frumos !
Ultima modificare: Luni, 15 Mai 2017
BaraganMarius, utilizator
Ati mentionat cumva in mesajul initial ca sunteti functionar prubic, ca sa ne raportam la Legea functionarilor publici?

Sunt foarte sigur ce postez ... nu scrie nicaieri ca dupa 30 zile, aveti voie sa va depuneti dosarul de concurs pentru o alta functie .

Demisia se poate depune oricand .. problema se pune cand inceteaza raportul de munca sua de serviciu in cazul demisiei.
freeelis a scris:

Ati mentionat cumva in mesajul initial ca sunteti functionar prubic, ca sa ne raportam la Legea functionarilor publici?

Sunt foarte sigur ce postez ... nu scrie nicaieri ca dupa 30 zile, aveti voie sa va depuneti dosarul de concurs pentru o alta functie .

Demisia se poate depune oricand .. problema se pune cand inceteaza raportul de munca sua de serviciu in cazul demisiei.

imi cer scuze, am fost neatent...Citind raspunsul dumneavoastra, am inteles ca, imi pot da demisia oricand din functia de consilier juridic, dar raportul de munca sau de serivciu inceteaza mai tarziu [ eu nu stiu cand, daca ma puteti lamuri si in aceasta privinta ] , in consecinta, nu imi pot depunde dosarul de concurs pt postul de grefier ? Gresesc ?
Va puteti depune dosarul pentru concursul de grefier ... nu aveti nicio interdictie legala in aceasta privinta.

Dca veti fi admis la concursul de grefieri , atunci puteti solicita incetarea c.i.m. /raportului de serviciu prin demisie sau cu acordul partilor .
Daca demisia este cu preaviz , atunci c.i.m./raportul deserviciu inceteaza la data expirarii termenului de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisa BaraganMarius BaraganMarius Buna ziua, Am participat la un concurs pt ocuparea functiei de consilier juridic pe care l-am luat. Participarea mea, la acest concurs a avut loc, in timpul ... (vezi toată discuția)
Transfer in loc de munca la stat (functionar public) in domeniul privat MarianPin MarianPin Buna ziua ! Doresc sa stiu daca pot schimba locul de munca prin transfer din domeniul public (momentan sunt consilier in cadrul compartimentului de urbanism ... (vezi toată discuția)
Functionar public - demisie cu preaviz lydy lydy Buna ziua, 1) Sunt functionar public, mi am dat demisia sunt in preaviz.de 30 zile, am probleme de sanatate, as dori sa stiu daca este posibil sa iau ... (vezi toată discuția)