avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura notariala

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema! Sotul meu este plecat din tara insa mi-a facut o procura notariala de reprezentare pentru a semna in numele lui orice act de la orice institutie, banca etc.
Problema pe care am intampinat-o este ca o banca x, a spus ca nu poate sa imi ia in calcul o astfel de procura facuta la notar dar specificat in continutul ei " orice banca", motivand ca trebuia procura speciala doar pentru banca respectiva.
Poate banca sa nu accepte procura notariala pe care o am? Daca exista un temei legal va rog frumos sa faceti referire la ei.

Va multumesc anticipat pentru sprijin si suport!
Cel mai recent răspuns: mady1980 , utilizator 19:09, 9 Februarie 2014
Daca sotul este in strainatate si daca banca nu accepta procura, atunci singura posibilitate este ca sotul dvs sa dea o procura la consulatul Romaniei (sau la un notar) din tara in care se afla. Trebuia o procura speciala.
Va multumesc pentru raspuns!

Puteti va rog frumos sa imi indicati temeiul legal? Toate bancile mi-au acceptat procura notariala a carui titlu este " Procura speciala" numai banca respectiva nu.
Din punctul meu de vedere o banca indiferent cum se numeste ea, nu cred ca este in masura sa refuze un act de vointa a unei persoane atat timp cat este legal si emis de catre cel care doreste sa fie reprezentat si autentificat la notar.

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Robyegya Robyegya Pt efectuarea succesiunii dupa decesul tatalui nostru,eu si sora mea(ambele locuind in Grecia) i.am trimis mamei noastre procura facuta la un notar.Mama a ... (vezi toată discuția)
Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)