avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... master drept
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

master drept

din cate am auzit eu ,se pare ca nu mai este suficient sa faci doar fac de drept si sa poti profesa...cica este imp sa faci si master..dar eu daca am terminat ase,specializarea mfc,ma inscriu la un master si as face in paralel si dreptul,oare este acelai lucru?au aceiasi valoare diplomele obtinute?multumesc...
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
fln_neagu, utilizator
Nu se poate, trebuie sa aveti licenta sau doctorat in drept.
In avocatura, nu:

Art. 11
Poate fi membru al barourilor din Romania cel care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, domiciliat in Romania, are exercitiul drepturilor civile si politice si nu exercita o profesie autorizata sau salarizata intr-o alta tara;
b) este licentiat al unei facultati de drept sau doctor in drept;
c) nu se gaseste in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege.

(legea 51/1995)
Buna seara.Pentru a putea da examen de intrare in magistratura sau avocatura este necesar sa fiti absolvent al facultatii de drept ci nu doar masterand in drept.
:), depinde ca ce vreti sa profesati, dupa cum au spus colegii, avocat sau magistrat - nu, va puteti angaja in domeniu in schimb daca gasiti un angajator dar nici acolo din ce imi dau seama nu veti figura ca si jurist decat la sfarsitul studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea stagiului in avocatura annem0na annem0na Care sunt conditiile de efectuare a stagiului in avocatura pentru absolventii faculatilor de drept cu durata studiilor de 3 ani si masterat obligatoriu de 2 ... (vezi toată discuția)
Inginer cu master in contabilitate ContSters85367 ContSters85367 Buna seara, Un inginer poate sa faca master in ASE si sa devina astfel economist cu drept de a se angaja director economic si de a semna bilantul contabil? ... (vezi toată discuția)
Fara facultatea de drept mai poti deveni avocat? hopeless1 hopeless1 eu una zic ca nu dar poate nu am eu dreptate. am auzit fara sa vreau acest lucru. deci...domnilor avocat intrebarea mea este: daca nu ai facultatea de drept ... (vezi toată discuția)