avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane abuzive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane abuzive

Cum pot afla care sunt clauzele abuzive ale bancii Raifeissen Bank, la creditul care l-am facut in 2008? Nu reusesc sa gasesc pe net care ar fi ele. Ma poate ajuta cineva?Nu am bani sa dau la un avocat sa ma ajute eu avand doar 446 lei pensie. Va multumesc.
Ar fi interesant sa ne prezentati, dle Lee Vu, o speta in care comisionul de administrare este abuziv.

OG 50/2010 prevede expres ca acesta este un comision legal. ;)
Tribunalul Bucureşti a decis desfiinţarea clauzelor ce reglementează comisionul de administrare şi pe cel de procesare, încasate de Raiffeisen Bank de la clienţii săi.

[ link extern ]
Referitor la comisionul de administrare, instanţa nu îl contestă ca atare, ci modul său de calcul, res­pectiv baza de calcul. Există, însă, şi alte câteva decizii ale instanţelor care constată ca acesta este legal".


Nu ar strica sa si cititi ceea ce parafrazati, nu de alta dar informati gresit utilizatorii.
Din textul indicat de dvs nu rezulta ca este abuziv comisionul de administrare, asa cum spuneti dvs ci modul lui de calcul.
pai dvs citati ce spune Daniel Nicolaescu, director juridic şi guvernanţă corporativă, Raiffeisen Bank.

va rog frumos, sunt doua parti in disputa!

Tribunalul Bucureşti a decis desfiintarea clauzelor ce reglementează comisionul de administrare.
[ link extern ]
Si dvs citati ce spune avocatul partii adverse. Cum apreciati dvs cine are dreptate? Eu m-as uita in lege, OUG 50/2010 si acolo se prevede expres ca este legal comisionul de administrare.
In mod intentionat am prezentat o argumentatie de valoare identica cu argumentatia dvs, tocmai ca sa intelegeti ca o cautare pe goagle nu are valoare juridica, dimpotriva. Depinde cum citesti si pe cine citesti... exista variante total opuse.
In cazul citat de dvs atat avocatul cat si Directorul Directiei Juridice sunt oameni cu reputatie profesionala deosebita. Niciunul din ei nu minte, doar prezinta in mod diferit speta.

Comisionul de risc este cel stabilit de instantele de judecata ca fiind abuziv in 99% din spete, iar cel de administrare e stabilit ca si legal in 99% din spete.

Sunt clauze abuzive in contractele cu banca dar sunt si contracte fara clauze abuzive. Depinde de contract, in primul rand si in al doilea de cine te apara in dosar. Nu in ultimul rand, este foarte important si cine te judeca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc-contract de mandat kikke kikke buna ziua,cumnatul meu a incheiat un imprumut ipotecar,garantand cu ap.in care locuiesc,si nu mai plateste.Acum am contract de mandat,platesc eu,dar am intrat ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive apeiron2 apeiron2 Daca in hotarare definitiva se spune ca se constata caracterul abuziv al comisionului de administrare si cel de procesare , actiune intemeiata pe Legea 193 ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare REMUS70 REMUS70 Comisionul de administrare a fost declarat ilegal ? si daca e valabil pentru toate bancile .Ce comisioane mai sunt ilegale ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)