avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sentinta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sentinta

buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns in data de 22 ianuarie 2014 sa primit sentinta in dosarul pt alcool la volan , 8 luni cu suspendare si 2 ani si 8 luni perioada de incercare, am mai postat intrebari pe site legat de acest caz, avocata l-a sfatuit sa mearga in instanta pe recunoastere a faptei si asa a si facut, desi la recalculare valorile au fost de 0,6, dar nu sa tinut cont ,data pana la care mai poate face recurs este 05 februarie , dupa noul noul cod penal credeti ca ar obtine o amenda sau achitare?
Cel mai recent răspuns: liana vesa , utilizator 10:06, 3 Februarie 2014
Trebuie stiut ce este la dosar.
Poate declara recurs si vede dupa aceea ce face.
Depinde cum s-au apreciat probele si mai depinde in special ce anume a recunoscut.
Poate trimite la dosar alt avocat ca sa analizeze dosarul.
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Veti primi o amenda dupa noul cod penal .Solicitati aplicarea legii mai favorabile
cazacuioana a scris:

Veti primi o amenda dupa noul cod penal .

Nu este vorba despre o amenda penala?
Adica permisul tot se va anula in urma hotararii judecatoresti definitive.
Singura diferenta ar fi ca poate sustine examen ptr obtinerea unui nou permis dupa 6 luni de la executarea amendei penale in loc de un an de la data ramanerii definitive a hot, judecatoresti.
De ce credeti ca se va aplica amenda asa pur si simplu?
Ce ar fi impiedicat prima instanta sa faca la fel?
da sa va explic putin ,in urma unui accident a intrat cu masina intr-un copac de pe margina soselei,sa dus singur la politie pentru dovada ,i sa dat sa sufle in etilotest 0,67,iar la sange 1,3 si 1,2,a luat un avocat ,sa trimis la recalculare si a iesit 0,6,dar parchetul nu a tinut cont de recalculare deoarece a schimbat declaratia,a acceptat si testul poligraf si a iesit in defavoarea lui ,dupa care a ajuns in instanta iar avocata la sfatuit sa mearga pe recunoasterea primei declaratii pentru a beneficia de reducerea pedepsei ,mai are timp de contestare termenul este 05 februarie sau mai are rost ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test poligraf liana vesa liana vesa buna seara ,din cate am citit testarea cu poligraful nu este obligatorie ,dece se cere, si daca pica testul ,se mai adauga inca o dovada la dosar impotriva ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Ce pot face daca la sange la prima proba mi a iesit 0.80 si la a 2 0.67??? Ala la care am dosarul a zis sa mi platesc recalcularea ca altfel nu mi trimite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sotului meu ia fost reținut permisul pt băuturi alcoolice. ... Monik Smau Monik Smau Buna ziua.sotului meu ia fost reținut permisul pt băuturi alcoolice. Acum 1 an si 4 luni a fost oprit de poliție și ia iesit alcool în aer liber 1.08 si ... (vezi toată discuția)