avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara platita in avans
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara platita in avans

Plătesc pensie alimentară pentru fiul meu.Are 23 ani,dar își continuă studiile.A solicitat în avans plata restului de sumă ce ar trebui să plătesc până la împlinirea vârstei de 25 ani,promițând că va da o declarație la notariat că a primit această sumă și nu mai are pretenții în viitor.Ulterior va putea modifica această declarație și să-mi solicite în continuare pensia?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:19, 3 Februarie 2014
pensia alimentara este o obligatie a dvs. isi poate modifica declaratia, depinde ce scrie in cea precedenta
Declaraţie precedentă nu există,acum urmează să dea unul prin care recunoaşte că va lua în avans pensia alimentară pe doi ani.Întrebarea este, dacă, cu toate că a dat o asemenea declaraţie,ulterior mă va reclama că nu plătesc pensia alimentară,declaraţia dată va folosi la judecătorie?
Prin lege va puteti intelege asupra unei sume globale pe care sa i-o dati in avans.
Nu isi poate schimba declaratia, cel mult va avea pretentii suplimentare daca se schimba nevoile sale sau veniturile dvs.
Daca va urma cursuri poate pretinde pana la 26 de ani.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara madalin073 madalin073 Sunt divortata de sapte ani,am platit pensie alimentara in tot acest timp...anul acesta copilul va implini 18 ani,in hotararea judecatoreasca se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara irimia_mirela irimia_mirela Buna ziua! Am nevoie de un sfat in legatura cu pensia alimentara pe care o primesete mama mea pentru mine si fratele in urma divortului de tatal meu.Am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters184281 ContSters184281 Fiul meu are 20 de ani si anul acesta a renuntat la facultate (anul 2) pentru a se muta in SUA. In acel moment a dat, la cererea mea, o declaratie ... (vezi toată discuția)