avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributii

Buna seara am si eu o intrebare.....socrul meu a avut facut Pf la care a renuntat in anul 2008.......in anul 2010 a fost in somaj.......soacra mea nu lucra este casnica.....anul trecut mai clar in 23.07 .2013 a primit o somatie de la CNAS prin care se specifica , ca pe perioada 2008-2013 au de platit ca si contributie pentru sanatate suma de 101 lei......contributie pe care au platito impreuna cu o majorare de 90 de lei.......dupa ceva timp suma a fost platita iara....iar acum mai clar in data de 31 ianuarie 2014 au primit o decizie intitulata ``Decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii`` care arata iarasi contributia pe 2008-2013.....cu penalitati si suma de plata este tot de 101 lei.........insa de aceasta data......hartia vine de la Anaf........deci prima care s-a platit fost pe la CNAS si acum a venit de la ANAF .......dar tot pe perioada 2008-2013..........cum este posibil sa se plateasca contributia la sanatate de 3 orii pe aceeasi perioada....si ce este curios ca atunci in 23.07.2013 au primit de la CNAS iar acum de la ANAF?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 3 Februarie 2014
E clar ca e o incurcatura in baza lor de date. Trebuie sa mergeti la ANAF cu hartiile primite anterior si cu dovada platii de 2 ori. Stati pe capul lor pana rezolvati problema.
De anul trecut ANAF a preluat evidenta contributiilor, precum si plata si recuperarea acestora, de aceea ati primit hartia de la ANAF..
Mergeti la ANAF cu dovada platii . Este o incurcatura, intrucat acum contributiile se platesc la bugetul consolidat si, probabil, au incurcat lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate fara sa primesc un leu dividende de cand am actiunile ? 20 de ani aproape mihailivana mihailivana Ma numesc Ivana Mihail. Am certificat de actionar la societatatea SC VILA SA CONSTANTA primit in anii 90 cand s-au efectuat privatizarile. Nu am primit in ... (vezi toată discuția)
Instiintare cas Diana_90 Diana_90 Am primit de curand o instiintare de la cnas care suna in felul urmator: \\"In conformitate cu art.215 alin (3) din Legea nr.95/2006 privind reforma in ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate minori asmotortrade asmotortrade Buna ziua! Am urmatoarea problema : incepand cu 2008 si pana in prezent fiul meu minor incaseaza lunar chirie de la o societate pt. o camera inchiriata. Intre ... (vezi toată discuția)